Van Rhijn traint mee met Jong Ajax: "Ben net dertig geworden"

2 augustus 2021, 22:19

Ricardo van Rhijn is voor even terug bij Ajax. De verdediger is op zoek naar een club na zijn transfervrije vertrek bij FC Emmen. Om zijn conditie op peil te houden traint hij tijdelijk mee met de beloftenploeg in Amsterdam.

De dertigjarige vleugelverdediger kwam tussen 2011 en 2016 tot 163 officiële optredens namens Ajax. Na omzwervingen bij Club Brugge, AZ, sc Heerenveen en Emmen is hij nu weer tijdelijk terug in Amsterdam. Dat heeft alles te maken met John Heitinga. Hij is momenteel trainer van Jong Ajax en kent Van Rhijn nog van hun gezamenlijke periode in de Johan Cruijff ArenA. "En van een aantal wedstrijden van het Nederlands elftal waarin we samen hebben gespeeld. Dat maakte het voor mij wat toegankelijker om hem te benaderen."

Hij is lovend over de oefenmeester van de beloftenploeg. "Hij is iemand die er bovenop zit en het klappen van de zweep kent. Hij heeft meegedraaid in de absolute wereldtop en zijn stempel daar gedrukt. Dat wil hij nu op die jongens overbrengen. Hij is echt een trainer geworden", aldus Van Rhijn, die blij is dat hij weer even terug is in de hoofdstad.

"Ik kon bijna met mijn ogen dicht de route rijden. Heel fijn dat ik voorlopig hier mijn conditie op peil kan houden, bij het team van John", vertelt de verdediger, die hoopt op een nieuwe club. "Ik ben net dertig jaar geworden, ik ben fit en ik hoop zeker nog wat jaren mee te gaan. Nederland sluit ik ook niet uit, maar een voorkeur voor het buitenland is er zeker. België was toch wel erg dichtbij. Ik zou graag een helemaal andere cultuur ondervinden. Maar een Nederlandse club sluit ik op voorhand ook niet uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen