Cillessen ziet PSV-flop zijn rentree bij Valencia redden

25 september 2021, 18:17

Jasper Cillessen mag zich eindelijk weer profvoetballer noemen. Na maandenlang langs de kant te hebben gestaan, stond de Nederlandse doelman tegen Athletic Bilbao eindelijk weer eens onder de lat. Hij moest het EK aan zich voorbij laten gaan na een positieve coronatest en een opmerkelijke keuze van Frank de Boer. Cillessen maakte de negentig minuten vol bij Valencia en bleef op 1-1 steken. Met tien man maakte zijn ploeg diep in de blessuretijd nog gelijk, door een assist van Toni Lato.

Athletic Club had zowel FC Barcelona als Atlético Madrid al op een gelijkspel gehouden en zou bij een zege op Valencia zelfs op een virtuele Champions League-plek komen. Valencia moest al het hele seizoen zijn eerste doelman missen, waardoor het de laatste drie wedstrijden steeds niet de nul wist te houden. Lang had Cillessen de hoop dat dat hem wel zou lukken, maar twintig minuten voor tijd moest hij toch vissen.

Uit een strakke corner kopte Martinez de bal richting de verre hoek. Cillessen reageerde wat aan de trage kant en moest het doelpunt dus toestaan. In het vervolg probeerde Valencia het tij te keren, maar de echt grote kansen bleven uit. Iets voor tijd moest Maximiliano Gomez het veld nog ruimen door zijn tweede gele kaart. Dat bleek echter niet fataal voor de ploeg, want diep in de blessuretijd maakte Marcos de Sousa de gelijkmaker op aangeven van PSV-flop Lato. 

Lees ook: Cillessen spreekt met Bordalás om uit 'negatieve spiraal' te komen

Zo keert Cillessen terug op de Spaanse velden met een domper en moet hij zich voor zaterdag herpakken, dan staat het duel met Cadiz op het programma. Valencia is dit seizoen een nieuwe weg ingeslagen met de nieuwe coach Pepe Bordalas, die afgelopen jaren met vechtvoetbal Getafe naar grootse prestaties leidde. Onder meer Ajax ondervond dat in 2020 met een uitschakeling in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen