Van Gaal-effect: koploper Jong AZ verslagen in bijzonder duel

24 september 2021, 21:50
Van Gaal-effect: koploper Jong AZ verslagen in bijzonder duel

Louis van Gaal heeft bij zijn eenmalige optreden als coach van Telstar vrijdagavond meteen indruk gemaakt. De bondscoach versloeg met de nummer achttien van de Eerste Divisie koploper Jong AZ door een treffer van Glynor Plet (1-0). Daarmee krijgt de fraaie en ludieke actie van de De Witte Leeuwen voor het goede doel ook een bijpassend sportief resultaat. 

Toen hij zijn woord gaf aan de wedstrijd voor Telstar, had Van Gaal vermoedelijk niet bedacht dat hij het zou moeten opnemen tegen de koploper van de Eerste Divisie. Maar dat was wel waar de ploeg van zijn voormalige pupil Maarten Martens, met wie hij voor de wedstrijd een hartelijke begroeting had, stond, terwijl Telstar ondanks de zege op FC Dordrecht (0-1) vorige week nog altijd slechts achttiende stond.

Maar de bondscoach van het Nederlands elftal kon in zijn eenmalige functie al snel juichen, want na negen minuten frommelde spits Plet van dichtbij een voorzet tegen de touwen. De ruim 2800 toeschouwers, die er ook zaten voor het goede doel, vierden volop mee en scandeerden halverwege de eerste helft de naam van Van Gaal door het stadion. Maar de ervaren coach zag wel hoe 'zijn' ploeg het steeds moeilijker kreeg tegen de beloftenploeg uit Alkmaar.

In het tweede bedrijf leek Jong AZ op gelijke hoogte te komen, maar de gelijkmaker van Robin Lathouwers meteen na de thee werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor leverde het geweldige initiatief van de wedstrijd een dito sportief resultaat. Financieel werd er rond de wedstrijd van alles georganiseerd: de opbrengsten daarvan gaan naar de stichtingen Durf te Dromen en Spieren voor Spieren. Van Gaal is als ambassadeur verbonden aan dat laatste goede doel. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen