Frank de Boer staat open voor nieuwe trainersklus

25 oktober 2021, 21:58   Bijgewerkt: 25 oktober 2021, 23:29

Frank de Boer zou niets veranderen aan zijn plannen als hij het desastreus verlopen EK over zou mogen doen. De bondscoach werd ontslagen nadat Tsjechië in de achtste finale van het EK te sterk was. Volgens De Boer was er weinig mis met zijn strijdplan, maar had zijn ploeg vooral veel pech.

"Ik denk dat dit het beste systeem is om ver te komen met deze ploeg ver te komen", vertelt De Boer aan tafel bij Rondo. "We hebben in Nederland namelijk niet heel veel goede buitenspelers. Als je elk poppetje individueel bekijkt, dan is dit het beste systeem", vindt De Boer, die precies dezelfde keuze zou maken als hij het over zou mogen doen.

Lees ook: De Boer blikt terug op EK-exit: "Dan hadden we gewonnen"

De Boer kreeg ook veel kritiek omdat hij besloot Jasper Cillessen thuis te laten. De eerste doelman was kort voor de start van het EK volledig hersteld van een blessure, maar werd alsnog niet opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. "We wisten niet precies hoe lang het zou duren. Als hij tweede keeper zou zijn... Dat is niet zijn ding", weet De Boer, die Maarten Stekelenburg aanwees als eerste doelman en Tim Krul als reserve had.

Aan tafel bij Rondo gaf De Boer bovendien aan liever als hoofdcoach aan de slag te gaan dan een rol als assistent te gaan bekleden. De bondscoach werkte in het verleden bij Ajax, Inter, Crystal Palace en Atlanta United. "Als ik denk: er komt iets leuks aan, dan stap ik daarin. Anders wacht ik nog even. Misschien komt er wel helemaal niks. We zien het wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen