Frankrijk wint Nations League na opmerkelijke VAR-beslissing

10 oktober 2021, 22:41
Frankrijk wint Nations League na opmerkelijke VAR-beslissing

Frankrijk heeft zondagavond de finale van de Nations League gewonnen van Spanje met 1-2. De Spanjaarden kwamen na ruim een uur spelen op voorsprong, maar twee minuten later maakte Karim Benzema alweer gelijk met een wereldgoal. Een zeer opmerkelijke treffer van Kylian Mbappé bleek uiteindelijk de winnende, maar vanaf de televisiebeelden leek hij buitenspel te staan.

Spanje bereikte de finale van de Nations League door in de halve finale van Italië te winnen, terwijl Frankrijk net te sterk was voor België. Wederom met een uitstekend spelende Gavi in de basis, was de eerste helft licht in het voordeel van Spanje, maar over de hele wedstrijd gezien kreeg Frankrijk de meeste kansen. Uiteindelijk duurde het tot na rust totdat Mikel Oyarzabal de score opende.

Met een zeer fraaie treffer maakte hij het openingsdoelpunt, maar Benzema deed daar even later nog een schepje bovenop. Hij trok vanaf links naar binnen en krulde de bal fenomenaal in de verre kruising. Unai Simon kreeg er nog een vinger tegen, maar dat bleek niet voldoende. Tien minuten voor tijd werd Mbappé weggestuurd door Theo Hernández, maar uit de televisiebeelden bleek hij buitenspel te staan.

De VAR besloot het doelpunt echter niet af te keuren, gezien de bal nog licht getoucheerd werd door Eric Garcia. Volgens de arbitrage ontstaat er dan op dat moment een nieuwe situatie, maar dat is op zijn minst discutabel. Daardoor gaat Frankrijk er dus wel met de zege vandoor, ondanks dat Spanje op het einde nog flinke kansen kreeg om gelijk te maken. Hugo Lloris bleek echter een vervelende sta-in-de-weg. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen