Verbeek en Almere eindigen dramatische reeks

1 november 2021, 21:54
Verbeek en Almere eindigen dramatische reeks

Na acht wedstrijden zonder zege heeft Almere City zich herpakt. De ambitieuze ploeg van Gertjan Verbeek won met 1-2 op bezoek bij Helmond Sport en maakte daarmee een einde aan de dramatische reeks in de Keuken Kampioen Divisie. Almere stijgt door de overwinning naar de achttiende plaats in de competitie en heeft eindelijk weer aansluiting met de middenmoot.

Grote man aan de kant van het dolende Almere City werd Jonas Arweiler, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. De 24-jarige spits opende na zeven minuten de score door koel te blijven in de afronding en herhaalde dat kunstje vijf minuten later. De van FC Utrecht overgenomen Duitser verhoogde zijn seizoenstotaal daarmee naar vier doelpunten. Helmond eindigde de wedstrijd nog met een man minder. De negentienjarige Jossue Dolet deelde in blessuretijd een kopstoot uit.

Een rake pegel van Jellert van Landschoot hielp Helmond Sport vlak voor rust terug in de wedstrijd, maar ditmaal hield Almere City wél stand. De ploeg van Gertjan Verbeek hoopte zich te kunnen mengen in de strijd om promotie, maar de achterstand op nummer twee De Graafschap bedraagt nu al veertien punten.

Jong Ajax - Telstar: 3-0

Jong Ajax heeft een plek in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie veroverd. De Amsterdamse beloftenploeg boekte een 2-0 overwinning op Telstar. Het was reservespits van de hoofdmacht Danilo oog in oog met de doelman niet faalde en Jong Ajax op voorsprong schoot. Na een uur spelen verdubbelde Naci Ünüvar de score. De buitenspeler werkte een voorzet in een keer achter de keeper van Telstar. Diezelfde Ünuvar maakte er na 66 minuten zelfs 3-0 van. Jong Ajax steeg dankzij de overwinning naar plek vijf in de Eerste Divisie.

Jong PSV - Jong AZ: 2-0

Jong PSV won het beloftenonderonsje met Jong AZ. Vooral voor Maxi Romero werd het een gedenkwaardige avond. De Argentijnse spits, in 2018 voor liefst 10 miljoen euro overgenomen van Velez Sarsfield, kon tegen Jong AZ weer eens juichen. De spits kampte de laatste maanden met veel blessureleed, maar tekende na knap afronden voor zijn tweede goal dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Met een kopbal bepaalde Jason Seelt de eindstand op 2-0.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen