Arsenal kan wél juichen in rampzalig coronaweekend

18 december 2021, 20:44

In een weekend waarin het in de Premier League allemaal om corona draaide, heeft Arsenal als enige club op zaterdag wél kunnen juichen. In het enige duel dat deze speeldag niet werd afgelast, versloegen the Gunners een eveneens gehavend Leeds United met 1-4. 

Geen enkele competitie heeft op dit moment zoveel last van de gevolgen van corona als de Premier League. De ene na de andere club kreeg in de afgelopen weken te maken met uitbraken van het virus binnen de selectie. Dat leidde in de vorige speelrondes al tot afgelastingen, maar zaterdag was een nieuw dieptepunt: slechts één van de zes duels kon uiteindelijk doorgaan. Daarin trof Arsenal ook nog eens een zwaar gehavend Leeds United.

Lees ook: Coronachaos PL houdt aan: ook duel Villa - Burnley gaat niet door

Dat kwam in dit geval niet door corona, maar door vele blessures. Zoveel zelfs dat Leeds met onder meer de vijftienjarige (!) Archie Gray in de wedstrijdselectie moest aantreden. Sowieso is het een lastige periode voor de ploeg. Na nederlagen bij Chelsea (3-2) en Manchester City (7-0) trof het met Arsenal de derde topclub op rij. Ook de ploeg van Mikel Arteta hield niet in en binnen een halfuur had Gabriel Martinelli al twee treffers gemaakt. De derde viel ook nog voor rust, dankzij Bukayo Saka. 

Daar kwam overigens bij dat er met Jack Harrison nog maar eens een speler geblesseerd uitviel bij Leeds. Dat betekende wel speelminuten voor Crysencio Summerville, die tien minuten voor het einde van de wedstrijd echter weer naar de kant gehaald werd. Vlak daarvoor had Raphinha namens Leeds wel iets terug gedaan via een penalty, maar dat kon de pijn van deze avond nauwelijks verzachten. Sterker nog, Emile Smith-Rowe vergrootte de marge in de slotfase gewoon weer tot drie doelpunten en tekende daarmee voor de eindstand van 1-4. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen