De fans keren terug in het stadion, maar roep BVO's haalt niets uit

25 januari 2022, 19:17   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 19:27

Nederland gaat weer uit lockdown. Het kabinet heeft een flink pakket aan versoepelingen aangekondigd dinsdagavond tijdens de persconferentie. Voor het betaald voetbal geldt dat er fans terug in het stadion komen – maar wel slechts met een derde bezetting. Voor het amateurvoetbal kwam er eveneens goed nieuws.

Dat nieuws kwam naar buiten via premier Mark Rutte en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "We zoeken de grenzen van het mogelijke op. We nemen vandaag een risico", sprak Rutte tijdens zijn persconferentie. "Ik doe vandaag een beroep op iedereen in Nederland. Laten we er samen voor zorgen dat Nederland verder open gaat, maar ook open kan blijven. Dat begint met het naleven van de regels en dat doen we allemaal zelf", legde de premier uit.

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur gaat alles bijna weer open: er mag gesport worden - ook in competities - en er is ook publiek welkom bij de amateur- en betaaldvoetbalwedstrijden. Voor voetbalstadions geldt dat er een vaste zitplaats verplicht is met een maximum capaciteit van maximaal eenderde. Hoewel de BVO's hebben geprobeerd om meer fans in de stadions te krijgen, is dat nog niet gelukt. Over drie weken is er een nieuw weegmoment om te kijken hoe het ervoor staat, al duurt dit pakket in principe nog zes weken. 

Lees ookAmateurcompetities kunnen onder voorwaarden weer van start

Deze maatregelen betekenen dat FC Utrecht-SC Cambuur komend weekend (5 februari om 16.30 uur) het eerste duel wordt met supporters. Sinds 12 november 2021 voetballen de BVO's zonder publiek. Eerder werd al gecommuniceerd dat de clubs weinig hadden aan een derde bezetting van de stadions. Zo rekende de KNVB voor dat er een omzetverlies van 155 miljoen euro was in het Nederlandse voetbal.

Ook bij het EK Zaalvoetbal dat in Nederland gehouden wordt, zijn weer enige fans welkom.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen