"Ik denk dat Guardiola er wel even over na gaat denken"

24 januari 2022, 23:01

Pep Guardiola werd afgelopen weekend aan het Nederlands elftal gelinkt. De trainer van Manchester City zou binnen de KNVB worden gezien als de ideale opvolger van Louis van Gaal. Hoewel de geruchten niet waar lijken te zijn, zou Ronald de Boer het wel zien zitten. Hij speelde bij FC Barcelona samen met de huidige trainer.

"Hij heeft die droom wel altijd gehad", vertelt De Boer bij Rondo. Johan Cruijff is het grote voorbeeld van de oefenmeester, weet de analist. "Hij heeft altijd gezegd dat hij helemaal gek is van het Nederlandse voetbal. Stel dat het contract bij Manchester City afloopt en hij krijgt deze kans, dan denk ik dat hij er wel even over na gaat denken." Marco van Basten zou het ook wel toejuichen. "Hij is natuurlijk een Cruijff-adept. Ik denk dat hij een prima invulling zou zijn."

Guardiola heeft eerder al eens aangegeven dat hij ooit als bondscoach aan de slag wilde gaan tijdens zijn carrière. "Ooit gaat het gebeuren, maar wanneer of waar? Ik weet het niet. Het is in ieder geval een droom om eens een WK of EK mee te maken met een nationale ploeg", aldus de Catalaanse trainer, die furore maakte als trainer bij FC Barcelona, Bayern München en nu Manchester City.

Arno Vermeulen wist zondagavond al te melden dat de oefenmeester voor het Nederlands elftal onhaalbaar is. "Even met je boerenverstand: Guardiola verdient 450 duizend euro per week. Zie jij de KNVB daar in de buurt van komen?", aldus de journalist.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen