Spaan: "Verbaast me dat Brobbey Raiola nog niet heeft ontslagen"

17 januari 2022, 12:21

Brian Brobbey heeft een verkeerde keuze gemaakt door afgelopen zomer van Ajax naar RB Leipzig te verkassen. En dat is vooral de fout van zaakwaarnemer Mino Raiola. Dat stelt Henk Spaan in zijn column in Het Parool.

Brobbey keerde deze maand op huursbasis terug in Amsterdam en liet zich zondag meteen gelden. De spits nam twee treffers voor zijn rekening in de 0-3 zege op bezoek bij FC Utrecht. Brobbey kan met zijn verhuurperiode zijn loopbaan nieuw leven inblazen. 'Dus eerst liet Mino Raiola de onderhandelingen met Ajax ploffen om Brobbey transfervrij aan Leipzig te kunnen slijten', begint Spaan.

'Ik ben benieuwd wie de hoogste tekenbonus ving: de speler of de tussenpersoon', vervolgt de voormalige tv-persoonlijkheid. 'Voor de voetballoopbaan van de speler was het een deal van niks: geld op de rekening en ledigheid op de bank. Brobbey heeft Raiola nog niet ontslagen, wat me verbaast. Als mijn makelaar een huis koopt waarin ik niet wil wonen, zoek ik snel een andere.' In de huurovereenkomst tussen Ajax en RB Leipzig is geen koopoptie opgenomen.

Brobbey liet al doorschemeren niet uit te sluiten dat hij langer in Amsterdam blijft, nu het avontuur bij Leipzig niet is geworden wat hij ervan had verwacht.  De komende weken lijkt Brobbey opnieuw een belangrijke rol te krijgen bij Ajax, omdat Sébastien Haller met Ivoorkust op de Afrika Cup speelt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen