Terugkeer publiek in stadions lonkt na positief OMT-advies

22 januari 2022, 13:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Outbreak Management Team (OMT) is positief over het verder versoepelen van de coronamaatregelen. Voor de voetbalsupporter lijkt er uitstekend nieuws op komst.

Bronnen melden aan de politieke redactie van RTL Nieuws dat het binnenkort weer mogelijk moet zijn om publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden. Eerder deze week liet premier Mark Rutte al weten dat er wordt gekeken naar het openen van de poorten van de stadions als er op korte termijn ruimte is om te versoepelen.

Sinds 12 november zijn de stadions in Nederland gesloten. Het verbod op publiek eindigt mogelijk op 25 januari, als de lockdown verder wordt losgelaten. De Omikron-variant heeft een ware besmettingsgolf veroorzaakt, maar de ziekenhuisopnames nemen al geruime tijd af. Er is daardoor binnenkort waarschijnlijk weer meer mogelijk.

Het is niet duidelijk of er ook versoepelingen voor het amateurvoetbal komen. Er mag sinds kort weer getraind worden, maar wedstrijden tussen verschillende clubs zijn nog niet toegestaan. Daardoor kunnen de competities ook nog niet worden hervat. De KNVB hoopt dat het amateurvoetbal in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 februari. Dan zouden alle competities op een normale manier kunnen worden uitgespeeld.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen