Vertrekkandidaten Ajax pakken podium bij enorme bekerzege

20 januari 2022, 22:57   Bijgewerkt: 20 januari 2022, 23:08

Ajax had donderdagavond zoals verwacht geen enkele moeite met tweededivisionist Excelsior Maassluis. In de achtste finale van de KNVB Beker wonnen de Amsterdammers overtuigend met liefst 9-0. Verschillende reserve- en jeugdspelers grepen hun kans om zich te bewijzen met beide handen aan.

Met Excelsior Maassluis trof Ajax een tegenstander die in de vorige ronde nog knap wist te winnen van FC Emmen. Bang voor een nieuwe stunt zullen de Amsterdammers echter nooit geweest zijn. Met het oog op de Eredivisietopper tegen PSV van aanstaande zondag besloot Erik ten Hag het overgrote deel van zijn gebruikelijke basiself te sparen. Van hen stonden alleen Antony en Jurriën Timber aan de aftrap.

Vanaf minuut één kreeg Ajax alle ruimte om op te bouwen. Tot aan de zestien, want daar timmerde Excelsior Maassluis de boel dicht. Dat leidde ertoe dat de Amsterdammers het in eerste instantie vooral van afstand probeerden, wat dus resulteerde in de goal van Tagliafico. Hij kreeg genoeg ruimte om aan te leggen en met een harde knal doelman Jean-Paul van Leeuwen zijn eerste tegentreffer van de avond te bezorgen.

Met vanaf dat moment nog tachtig minuten te gaan zou het zeker niet bij die ene goal blijven. Een andere speler die mogelijk op weg naar de uitgang is, Danilo, had het grootste aandeel in de doelpuntenproductie. De spits lijkt weinig meer perspectief te hebben zodra Sébastien Haller terugkeert van de Afrika Cup, nu hij met Brian Brobbey nóg een spits voor zich in de pikorde heeft staan. De kans die hij nu kreeg, greep hij echter gretig aan.

Kort na rust kwam ook nummer vier daar nog bij, en zelfs dat leek nog niet genoeg voor de gretige reservespits. Twee keer probeerde hij nog op spectaculaire wijze - via een omhaal - maar dat mislukte. Waar de teller voor hem bij vier dus stokte, namen zijn ploeggenoten het van hem over. Al voor Danilo's vierde treffer had basisdebutant Youri Regeer tegen het einde van de eerste helft voor de 5-0 gezorgd en ook na rust ging Ajax vrolijk verder.

Ook de laatste goal kwam van iemand die zich weer in de kijker wilde spelen. Ajax zette de afgelopen weken namelijk in op de komst van Steven Bergwijn, te meer omdat zomeraankoop Mohamed Daramy nog niet voldoet. Als invaller zette hij dit keer echter een goed optreden neer, dat hij bekroonde met de 8-0 én de 9-0. Dat zou uiteindelijk dus ook de eindstand zijn. Ajax bekert probleemloos verder en de focus kan nu volledig op de absolute topper van dit weekend.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: Jay Gorter 6; Devyne Rensch 6,5, Jurriën Timber 7 (46. Kristian Hlynsson 7), Perr Schuurs 7, Tagliafico 7,5; Kenneth Taylor 8, Davy Klaassen 5,5 (46. Naci Ünüvar 6,5; 74. Ryan Gravenberch -), Youri Regeer 7,5; Antony 7 (46. Mohammed Daramy 8), Danilo 10, Amourricho van Axel-Dongen 7,5 (56. Steven Berghuis 7,5)

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen 5,5; Omar El Baad 5 (71 Calvin Tureaij -), Gabri Urbanus 5, Kevin Ringeling 5, Gijs Abbas 5,5, Lulu Statia 5; Kevin Dercks 5,5, Redouan Omar Ouali 6, Nico van den Beemt 6 (46. Giovanni Fonseca 6); Vincent van den Berg 5,5 (22. Dave van Delft 6), Bram Wennekers 6 (46. Brandon Robinson 6)

Man of the Match: Danilo

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen