'Xavi houdt zich aan belofte: Dembélé niet in wedstrijdselectie'

20 januari 2022, 09:29

FC Barcelona voegt de daad bij het woord: Ousmane Dembélé zit donderdag niet bij de wedstrijdselectie. De Catalaanse club neemt het in het bekertoernooi op tegen Athletic Bilbao, maar dus zonder de Franse aanvaller.

Dat meldt TV3. Al maanden zijn er onderhandelingen gaande tussen Barça en Dembélé om zijn contract te verlengen. De buitenspeler kwam in 2017 voor meer dan honderd miljoen euro naar Spanje nadat hij een uitstekende indruk maakte bij Borussia Dortmund. De gehele Europese top zat achter hem aan, in Camp Nou gingen de handen op elkaar toen de transfer officieel was. Een groeibriljant was binnengehaald.

Maar vierenhalf jaar later zorgt de Fransman vooral voor hoofdpijn. Op het veld heeft hij zelden tot nooit het niveau gehaald van zijn Dortmund-periode en nu bestaat de kans dus dat hij transfervrij de deur uitloopt in de zomer. Dat zou een drama zijn voor Barça, dat het financieel al zo zwaar heeft. Barcelona wil weten waar het staat en heeft Dembélé daarom een ultimatum gegeven om een keuze te maken over zijn toekomst.

"Vijf maanden lang is er met hem gepraat over contractverlenging. Nu moet er aan het clubbelang gedacht worden", vertelde Xavi op de persconferentie voorafgaand aan het bekerduel. "Het is een moeilijke situatie. Hij moet verlengen of we gaan op zoek naar een oplossing." Mogelijk is een winters vertrek een serieuze optie, al is het de vraag welke club miljoenen gaat betalen voor een speler die over een paar maanden transfervrij op te pikken is.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen