'Zoekend Barcelona hoopt ook zaken te doen met Dortmund'

27 januari 2022, 18:33

FC Barcelona is na de komst van Adama Traoré nog niet klaar op de winterse transfermarkt. De Catalaanse club hoopt zich volgens Marca te versterken met Thomas Meunier. De eerste contacten met Borussia Dortmund zouden zelfs al zijn gelegd. Ondertussen werkt Barça ook nog altijd aan de komst van Ajax-linksback Nicolás Tagliafico.

Xavi hoopt dat leiding van Barcelona slagvaardig is hij de komende dagen een nieuwe rechtervleugelverdediger kan verwelkomen. De trainer heeft namelijk geen hoge pet op van Óscar Mingueza en Sergiño Dest. Een van de twee zou mogen vertrekken om de komst van Meunier mogelijk te maken. Dest wil echter blijven en voor Mingueza is nog geen nieuwe club gevonden, al staat de Spanjaard wel in de belangstelling van Valencia en Girondins Bordeaux.

Omdat Barcelona weinig financiële speelruimte heeft, hoopt de club Meunier te kunnen huren van Borussia Dortmund. Of de Duitse club daarvoor openstaat, is nog maar de vraag. Meunier is immers een gewaardeerd lid van de selectie van trainer Marco Rose. De Belgische rechtervleugelverdediger is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Dortmund. In de zomer van 2020 kwam hij over van Paris Saint-Germain.

Of Barcelona kan doorpakken voor Meunier, hangt ook af van de toekomst van Ousmane Dembélé. Alleen als de Franse aanvaller vertrekt, is er genoeg ruimte in het salarisbudget om de Belgisch international in te lijven. Barça hoopt zoals bekend de komende dagen ook zaken te doen met Ajax: Tagliafico moet in Camp Nou de concurrent van Jordi Alba worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen