Donny Warmerdam (Jong Ajax) beschuldigd van verkrachting

10 februari 2022, 09:42
Donny Warmerdam (Jong Ajax) beschuldigd van verkrachting

Een negentienjarige vrouw is dinsdag naar de politie gestapt om melding te doen van verkrachting door Donny Warmerdam. Zij heeft een afspraak gemaakt om later deze maand ook daadwerkelijk aangifte te doen tegen de speler van Jong Ajax. Dat hebben Dennis Schouten en Jan Roos bekendgemaakt in hun YouTube-programma Roddelpraat.

Schouten vertelt in het juicekanaal dat hij datet met de vrouw in kwestie. "Een half jaar geleden was zij op een feestje waar Donny Warmerdam ook was. Zij zegt door hem verkracht te zijn. Daarvan heeft zij vandaag (de uitzending werd dinsdag opgenomen, red.) melding gedaan bij de politie en ook een afspraak gemaakt om aangifte te doen", begint hij.

Op het feestje, een half jaar geleden in het Zuid-Hollandse Voorhout, heeft de vermeende verkrachting plaatsgevonden. "Zij vond hem wel een leuke jongen en ze hebben gezoend. Op een gegeven moment trok hij haar - dit is allemaal hoe zij mij het vertelde - naar boven en wilde hij meer dan zoenen. Zij heeft toen duidelijk gezegd: ik wil zoenen, maar daar houdt het ook echt bij op. Toch trok hij toen haar broek kapot - daar heb ik foto's van gezien - en heeft de daad met haar verricht. Zij wilde dat niet. Na ongeveer drie minuten is zij de situatie ontglipt en huilend van het feestje vertrokken."

Schouten benadrukt dat de jonge vrouw duidelijk 'nee' heeft gezegd. Hij heeft appjes ingezien die haar verhaal kracht bijzetten. "Zij heeft appjes gehad van mensen die haar huilend zagen vertrekken. Op dat moment heeft ze haar verhaal gedaan. Door alles wat er is gebeurd (waarschijnlijk doelt Schouten op het The Voice-schandaal en mogelijk ook de Overmars-gate, red.) overwoog ze aangifte te doen. Ze heeft nu een melding gedaan bij de politie en in februari een afspraak om de aangifte te doen."

Het nieuws rond Warmerdam volgt in de week dat bekend is geworden dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn taken heeft neergelegd na grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke collega's. De voormalig aanvaller vertoonde volgens Het Parool 'stalkingachtig gedrag' en zou dickpics hebben gestuurd naar een medewerker.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen