Even opfrissen: dit is de huidige coëfficiëntensituatie

17 februari 2022, 16:05   Bijgewerkt: 23 februari 2022, 11:06

De tweede week van de Europese knock-outfase is gestart. Nederland sloot de Europese groepsfases na succesvolle maanden af als nummer zeven op de coëfficiëntenranglijst en heeft Portugal in het vizier. Hoe stond het er ook alweer voor? FCUpdate.nl praat je bij.

De Nederlandse clubs beleefden sublieme groepsfases en plaatsten zich stuk voor stuk voor overwintering. Ajax deed dat zonder een punt te morsen in de Champions League, terwijl AZ en Feyenoord als groepshoofd eindigden in de Conference League. Daardoor zijn zijn vrijgeloot voor de eerste tussenronde in de knock-outfase, waar PSV als afvaller van de Europa League wél aan deelneemt. Ook Vitesse stroomt nu al in: de Arnhemmers eindigden na een wekenlange soap rond Tottenham Hotspur als tweede in de poule.

Nederland is op maniakale wijze ingelopen op de ongenaakbaar geachte top zes en staat nu op plek zeven met 44,900 behaalde punten, dankzij een overwinning van PSV vorige week. Daarmee is Portugal in het vizier gekomen: de nummer zes heeft 50,382 punten en bovendien een deelnemer minder na de jaarwisseling. Bovendien staat Nederland virtueel al boven de Zuid-Europeanen. Na dit seizoen vallen de voor Nederland dramatische resultaten uit 2017/18 weg. Als Nederland komend seizoen Portugal achter zich weet te houden, is het in 2023 verzekerd van twee rechtstreekse Champions League-tickets.

Daarvoor is zoveel mogelijk punten scoren dus noodzakelijk. Ajax treft woensdagavond Benfica, terwijl PSV en Vitesse zich deze week via Maccabi Tel Aviv en Rapid Wien kunnen verzekeren van een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League. Vooral Ajax kan goede zaken doen voor Nederland: het bereiken van de kwartfinale levert een extra bonuspunt op. Bovendien zou Portugal in dat geval met de uitschakeling van Benfica een extra harde klap krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen