'Slecht nieuws Dest en Mazraoui: FC Barcelona doet Azpilicueta voorstel'

18 februari 2022, 16:38

FC Barcelona hoopt nog altijd zeer concreet op de komst van César Azpilicueta (32). De ervaren Spaanse verdediger is een aanbieding voor twee jaar gedaan, met de optie voor nog een derde contractjaar. Ook bij zijn huidige club Chelsea is er de hoop op een langer verblijf van de routinier.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano vrijdag althans. De gesprekken tussen FC Barcelona en Azpilicueta zijn in december al begonnen, maar een knoop heeft de achterhoedespeler nog niet doorgehakt. Inmiddels is dus wel duidelijk dat hij voor minimaal twee jaar kan tekenen in Camp Nou. Hoelang men hem in Londen wil houden, is nog niet bekend.

The Blues hebben in elk geval nog niets gehoord van wat de plannen van Azpilicueta zijn. FC Barcelona hoopt dat het na Ferran Torres en Adama Traoré een derde Spaanse speler kan binnenhalen, om de club weer een meer binnenlands gezicht te geven. Eerder werden de Catalanen ook al gelinkt aan de komst van Ajax-back Noussair Mazraoui, die eveneens transfervrij is. 

Lees ook'Barça schakelt door naar Mazraoui na probleem met hoofddoelwit'

Azpilicueta staat al sinds 2012 onder contract bij Chelsea, dat hem voor een kleine tien miljoen euro oppikte bij Olympique Marseille. In totaal speelde hij al 459 wedstrijden voor de Engelse grootmacht, waarin hij vijftienmaal scoorde en een kleine zestig assists gaf. Hij kan zowel rechts in het centrum als op de rechterflank uit de voeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen