Stevens noemt oude bekende voor coachvacature PSV

11 februari 2022, 09:09
Stevens noemt oude bekende voor coachvacature PSV

PSV moet op zoek naar een nieuwe coach nu Roger Schmidt heeft aangegeven na dit seizoen te willen vertrekken. De eerste kandidaat is al afgehaakt, aangezien Ruud van Nistelrooij trouw blijft aan zijn traject en zijn loopbaan zorgvuldig wil opbouwen bij Jong PSV. Het seizoen daarna zou wél een optie zijn, maar in dat geval zou PSV een coach voor de korte termijn moeten strikken.

Voormalig coach Huub Stevens weet niet of dat te doen is. "Een coach halen voor een jaar? Dat zal niet zo eenvoudig zijn", geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Waarschijnlijk zal iemand voor twee jaar willen tekenen, wat al heel wat is in de huidige voetballerij. Ik denk dat Phillip Cocu nu een goede kandidaat zou zijn. Hij weet hoe je in Nederland succes kunt boeken en zal niet voor rare verrassingen zorgen."

Voormalig manager Kees Ploegsma gaat ervan uit dat PSV voor een bekende naam gaat. "Het rijtje met kanshebbers kan iedereen wel opnoemen en ik denk ook dat de trainer daaruit gaat komen. Dit is een belangrijke periode, waarin misschien meer bepalende functies tegen het licht worden gehouden. Je moet goed en kritisch durven kijken naar wat iedereen brengt."

De laatste weken worden veel coaches in verband gebracht met de trainersklus in Eindhoven. Zo is de naam van Ronald Koeman gevallen en wordt ook de bij Sparta vertrekkende Henk Fraser genoemd.

Lees ook: Zoektocht gestart bij PSV: vijf mogelijke opvolgers voor Schmidt

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen