Van de Beek krijgt complimenten, maar verliest van City

26 februari 2022, 20:28

Everton heeft zaterdagavond met 0-1 verloren van Manchester City. Een late treffer van Phil Foden was genoeg voor de drie punten van City. Donny van de Beek begon in de basis en speelde een uitstekende eerste helft. Twintig minuten voor tijd raakte hij echter geblesseerd en moest hij naar de kant.

De ploeg uit Liverpool snakte naar een stunt, want het stond slechts één punt boven de degradatiestreep. Dat leek er ook lang in te zitten, mede door een goed optreden van Van de Beek. De Nederlander kreeg in de rust dan ook complimenten van analist Youri Mulder van Ziggo Sport.

"We zien eigenlijk Van de Beek Kevin De Bruyne gewoon uit de wedstrijd spelen. Ze kwamen elkaar veel tegen en hij heeft heel duidelijk de opdracht gehad dat hij op hem moest letten. Dat deed hij zeer goed. Hij speelde een beetje als linkshalf en verdedigde veel terug. Dat is heel erg goed en zo belemmert hij Manchester City het scoren."

Foden maakte tien minuten na de wissel van Van de Beek de winnende treffer, met nog acht minuten te spelen. Even later leek Everton nog een penalty te krijgen door een handsbal, maar de VAR zag dat Richarlison buitenspel stond. Zo doet City wat het moet doen en bewijst Everton de grote rivaal Liverpool geen dienst. Met een wedstrijd minder staat Liverpool nu zes punten achter.

Real wint ook

Ook de koploper van de Spaanse competitie heeft een benauwde zege geboekt. Real Madrid speelde een derby tegen stadgenoot Rayo Vallecano en won eveneens door een late treffer. Karim Benzema bevestigde zijn topvorm door in minuut 83 de 0-1 binnen te schieten. Daarmee vergroot Real Madrid de voorsprong op Sevilla tot negen punten. Sevilla komt zondag nog in actie en speelt ook een stadsderby: Real Betis is de tegenstander.