'Arsenal wil ver gaan voor Gakpo, aanvaller is er nog niet uit'

28 maart 2022, 22:08
'Arsenal wil ver gaan voor Gakpo, aanvaller is er nog niet uit'

Arsenal schijnt momenteel over de beste papieren te beschikken om Cody Gakpo na dit seizoen over te nemen van PSV. De Londense is volgens Rik Elfrink bereid om diep in de buidel te tasten voor de sterspeler van de Eindhovenaren. Hoewel Gakpo een overstap naar Arsenal ziet zitten, is hij er nog niet over uit. 

Arsenal is immers niet de enige club die geïnteresseerd is in de diensten van Gakpo. Liverpool, FC Barcelona, Manchester City en Bayern München werden allemaal al genoemd. Volgens Elfrink is de kans dat Gakpo vanaf volgend seizoen in de Premier League gaat spelen 'niet ondenkbeeldig'. De aanvaller ziet een overstap naar Arsenal naar verluidt wel zitten, maar heeft nog geen definitieve keuze gemaakt. Als een Liverpool of Bayern München zich meldt, is de kans aanwezig dat Gakpo toch daar voor zijn kans wil gaan. 

Maar momenteel lijkt Arsenal dus de beste papieren te hebben. Elfrink schrijft dat de huidige nummer vier van de Premier League zich de afgelopen weken 'een goede uitgangspositie heeft verworven'. Arsenal heeft zijn interesse in Gakpo concreet gemaakt en bij diens entourage aangegeven een fors bedrag te willen bieden. Over de biedingen, laat staan de hoogte, is naar verluidt nog niets bekend. Maar het is een publiek geheim dat PSV een recordbedrag verlangt voor de aanvaller. Dat staat nu nog op naam van Hirving Lozano, die in 2019 voor een slordige veertig miljoen euro vertrok uit Eindhoven. 

Gakpo staat bij PSV nog onder contract tot de zomer van 2026. Hij verlengde onlangs nog zijn verbintenis met één jaar, zodat de Eindhovenaren een hoger bedrag voor hem kunnen vragen. Gakpo revalideerde afgelopen week van een lichte blessure, opgelopen in de wedstrijd tegen FC Kopenhagen in de UEFA Conference League. Daardoor komt hij deze interlandperiode niet in actie voor Oranje. Gakpo maakt komende zaterdag, als PSV op bezoek gaat bij FC Twente, mogelijk zijn rentree. De Eindhovenaren hebben een fitte Gakpo nodig in de jacht op Ajax. Hij was dit seizoen al goed voor zestien doelpunten en vijftien assists. 

Lees ook: Van Gaal sprak met Gakpo: "Hij is te vaak niet fit"

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Meer over:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen