Blessure Gakpo valt mee, interlands nog wel in gevaar

19 maart 2022, 15:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo heeft geen ernstige blessure overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Kopenhagen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller van PSV is nog wel een twijfelgeval voor de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard van zondag en de komende oefeninterlands van het Nederlands elftal.

Een roekeloze tackle van Kopenhagen-verdediger Denis Vavro maakte donderdagavond een einde aan de wedstrijd van Gakpo. De aanvaller werd hard van achteren geraakt en moest de strijd noodgedwongen staken. Na afloop nam Roger Schmidt de eerste zorgen over Gakpo weg door te stellen dat de blessure waarschijnlijk wel meeviel.

Het vermoeden van Schmidt is inmiddels bevestigd. Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een breuk of een andere zware diagnose. Zo lijkt PSV Gakpo niet te lang te hoeven missen. Mogelijk is de aanvaller zondag al inzetbaar, al had Schmidt daar vrijdag nog wel een hard hoofd in.

Mocht Gakpo de wedstrijd tegen Fortuna missen, dan is hij er mogelijk ook niet bij als het Nederlands elftal het opneemt tegen Denemarken (26 maart) en Duitsland (29 maart). Louis van Gaal heeft liefst 28 spelers opgeroepen voor de komende interlandperiode, waardoor de eventuele afwezigheid van Gakpo eenvoudig is op te vangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen