Buijs steekt hand in eigen boezem na dubieuze primeur: "Niet slim"

4 maart 2022, 14:31

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft spijt van zijn schorsing. De oefenmeester pakte de Eredivisieprimeur door als eerste coach vier gele kaarten in één seizoen te pakken en is daardoor geschorst voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord dit weekend. Assistent-coach Adrie Poldervaart zal de honneurs waarnemen langs de zijlijn.

"Heel vervelend", vindt Buijs zijn schorsing op de clubsite. "Het was niet slim van me om een gele kaart te krijgen. Ik moet uit dit soort situaties wegblijven en ervan leren. Maar goed, in het traject in aanloop naar de wedstrijd verandert er niet veel. Alleen op zaterdag mag ik niet bij de ploeg zijn. We hebben echter een zeer capabele staf, die dit prima kan opvangen."

Buijs zal niet op afstand via een telefoontje influisteren wat er moet gebeuren, benadrukt hij, want dat is tegen de regels. "Zaterdag zal er geen contact zijn met de stafleden onder de wedstrijd, want dat is niet toegestaan bij een schorsing", legt de oefenmeester uit. De coach zal wel op de tribune zitten in De Kuip, waar volgens hem niet alleen maar nadelen aan kleven.

Lees ookBuijs mist Feyenoord-uit wederom door dubieuze primeur

"Een situatie die je liever niet hebt, maar ook wel interessant is. Misschien is het wel de toekomst dat coaches hoger op de tribune gaan zitten om een beter overzicht te hebben. Ik vraag mezelf wel vaker af hoe het voetbal er over vijf of tien jaar uitziet", aldus Buijs, die niet de primeur heeft qua schorsing in het gehele Nederlandse betaalde voetbal. FC Den Bosch-trainer Jack de Gier moest eerder ook al een duel missen in de Eerste Divisie vanwege te veel gele kaarten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen