Chelsea trekt 'bizar' voorstel in na gesprek met voetbalbond

15 maart 2022, 19:27   Bijgewerkt: 15 maart 2022, 19:44
Chelsea trekt 'bizar' voorstel in na gesprek met voetbalbond

De wedstrijd tussen Middlesbrough en Chelsea in de kwartfinale van de FA Cup vindt níét achter gesloten deuren plaats. Met dat opmerkelijke verzoek kwam Chelsea, dat zelf door sancties tegen Roman Abramovich geen kaarten voor wedstrijden meer mag verkopen. Zowel Middlesbrough als de FA maakten al snel duidelijk dat zij dat niet zagen zitten.

De sancties tegen Abramovich, de Russische eigenaar van Chelsea, hebben grote gevolgen voor de club. Een daarvan is dat het geen kaarten meer mag verkopen voor wedstrijden; alleen seizoenkaarthouders hebben nog toegang tot de thuiswedstrijden. Dat betekent uiteraard ook dat The Blues geen uitsupporters mogen meenemen naar het uitduel tegen Middlesbrough van komende zaterdag. Daarom stelde de club voor om het duel helemaal achter gesloten deuren te spelen: ook geen supporters van de thuisclub dus.

'Het is belangrijk voor de competitie dat de wedstrijd tegen Middlesbrough doorgaat', begon Chelsea de verklaring voor dat verzoek op de eigen website. 'Toch vragen wij het bestuur van de FA met veel tegenzin of de wedstrijd in z'n geheel achter gesloten deuren gespeeld kan worden, in het kader van sportieve integriteit. Chelsea beseft dat een dergelijk besluit een grote impact heeft op Middlesbrough en haar supporters, maar we geloven dat dit de eerlijkste manier is om onder de huidige omstandigheden door te gaan.'

Niet geheel onverwachts kon het verzoek op veel weerstand rekenen vanuit het kamp van de tegenstander. Op de eigen website noemde Middlesbrough het voorstel 'bizar'. De club stelde dat de sancties niets met Middlesbrough te maken hebben. 'De suggestie dat de club en onze fans moeten worden gestraft is niet alleen oneerlijk, maar ook zonder enige fundering.' Daar was de FA het dus mee eens. De voetbalbond liet weten in gesprek te zijn gegaan met Chelsea, waarna de club zelf heeft besloten het voorstel in te trekken. 

Lees ook: 'Saoedische mediagroep brengt mega-bod uit op Chelsea'

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen