Elia vertelt hoe nare ervaringen met Arnesen terugkeer versperden

28 maart 2022, 12:21
Elia vertelt hoe nare ervaringen met Arnesen terugkeer versperden

Eljero Elia speelt momenteel voor zijn oude liefde ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie. Twee jaar geleden wilde hij graag terugkeren bij Feyenoord, maar zijn ervaringen met technisch directeur Frank Arnesen waren niet zo goed, waardoor hij daarvan afzag. Elia koos voor FC Utrecht en vertelt bij Nando Leaks hoe het zover kwam.

"Toen ik uit Turkije vertrok, wilde ik naar Feyenoord, maar de technisch directeur die daar zat, had ik al mee samengewerkt bij HSV. Daar had ik niet zo'n goede ervaringen mee. Dat was Frank Arnesen." De Deen pushte hem namelijk naar de uitgang bij de Duitse club. "Toen ik bij HSV zat, wilde Juventus me hebben. De club had geld nodig en dus zei hij dat ik weg moest, anders zou ik niet meer spelen."

"Ik ben toen overhaast naar Juventus gegaan, maar wilde eigenlijk blijven bij HSV. Ik had altijd in mijn achterhoofd dat Bayern München me zou halen als ik hier een goed seizoen zou draaien." Elia werd voor een kleine tien miljoen euro verkocht, maar slaagde uiteindelijk niet bij Juventus. "Dat pakte verkeerd uit, ik heb uiteindelijk maar zes of zeven wedstrijden gespeeld daar."

Lees ookElia verrast voetbalwereld: "Wil misschien hoofd opleiding worden"

Met vier miljoen euro verlies keerde hij terug in de Bundesliga bij Werder Bremen. Via Southampton en Feyenoord slaagde zijn carrière alsnog. Met Istanbul Basaksehir werd hij landskampioen van Turkije om vervolgens dus niet terug te keren bij Feyenoord, maar naar FC Utrecht te gaan. In hetzelfde interview geeft hij aan dat het einde van zijn loopbaan spoedig in zicht komt.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen