FC Groningen stelt jeugdtrainer per direct op non-actief

14 maart 2022, 17:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft jeugdtrainer Paul Matthijs op non-actief gezet. Volgens de Trots van het Noorden was binnen de jeugdopleiding een onwerkbare situatie ontstaan.

Groningen maakte in februari dat het contract van Matthijs niet zou worden verlengd. Naar aanleiding van dit besluit heeft een aantal gesprekken tussen werknemers van de club en de trainer van FC Groningen Onder-18 plaatsgevonden. Na een gesprek met algemeen directeur Wouter Gudde werd besloten de samenwerking voortijdig de samenwerking te beëindigen.

Volgens Gudde is de beslissing om niet tot niet contractverlenging over te gaan van invloed geworden op de sfeer en onderlinge samenwerking op de werkvloer van het trainingscomplex. "Op verzoek van Paul heeft hij met mij hierover een gesprek gevoerd en alles samenvattend is dit voor ons als directie aanleiding geweest om de samenwerking eerder stop te zetten", vertelt Gudde.

"Wij hebben Paul uitgelegd waarom we tot dit besluit zijn gekomen. Het is een pijnlijke beslissing om op deze manier afscheid te moeten nemen van iemand die veel voor de club heeft betekend en wij wensen Paul alle succes in de toekomst", besluit de algemeen directeur van de Groningers.

Matthijs speelde meer dan driehonderd officiële wedstrijden voor Groningen en ging na zijn actieve carrière als jeugdtrainer verder bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen