FC Twente jaagt met zege op AZ ondanks misser Van Wolfswinkel

6 maart 2022, 16:30

Aanvoerder Robin Pröpper heeft ervoor gezorgd dat AZ de hete adem van Twente in zijn nek voelt. Het doelpunt van Pröpper was genoeg om in eigen huis de drie punten over de streep te trekken tegen een wisselvallig Cambuur (1-0). Zodoende leverde de gemiste strafschop van Ricky van Wolfswinkel Twente geen schade op.

Twee voetballende ploegen is meestal een garantie voor een leuke wedstijd, maar toch temperde trainer Ron Jans op voorhand de verwachtingen: "Niet altijd een garantie dat het ook mooi is." De thuisploeg klapte er desondanks vanaf de eerste fluitsignaal direct vol op en gaf daarmee een duidelijk signaal af. Aan de linkerkant lag telkens veel ruimte voor het tandem Virgil Misidjan en Gijs Smal. Laatstgenoemde had ook twee goede voorzetten in huis, maar zijn teamgenoten hadden het vizier nog niet op scherp.

Hierdoor kon Cambuur zich gedurende de eerste helft een beetje herpakken en was de enige schade na 45 minuten voetballen twee gele kaarten voor Jasper ter Heide en Calvin Mac-Intosch, die dus de rest van de tijd met de handrem erop moesten spelen. Henk de Jong greep in de rust in door tweemaal te wisselen. Dit leek voor goede impulsen te zorgen, aangezien zijn ploeg veel beter de kleedkamer uitkwam.

Na het doelpunt kreeg Twente weer de controle over de wedstrijd. Er werd gejaagd op meer doelpunten en Van Wolfswinkel kreeg de kans op de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden, maar de spits benutte de penalty niet. Oog in oog met Sonny Stevens schoot hij de bal namelijk vol op de paal.

Cambuur bleef dus in leven, maar de aanvallers kwamen in het restant van de wedstrijd niet tot een fatsoenlijke aanval. Ook niet tijdens de zes minuten blessuretijd. Zo bekroonde aanvoerder Pröpper zich dus tot man of the match en is het voor Cambuur vooral te hopen dat de blessure van Stevens, die hij opliep na de strafschop, meevalt.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Lars Unnerstall 6.5, Joshua Brenet 5.5, Julio Pleguezuelo 6, Robin Pröpper 7, Gijs Smal 7, Michal Sadilek 6, Ramiz Zerrouki 6, Daan Rots 6 (89' Dimitris Limnios -), Michel Vlap 6 (94' Jesse Bosch -), Virgil Misidjan 6.5 (89' Denilho Cleonise -), Ricky van Wolfswinkel 5.5

Cambuur: Sonny Stevens 6 (82' Pieter Bos -), David Sambissa 5 (46' Patrick Joosten 5.5), Calvin Mac-Intosch 5.5 (46' Marco Tol ), Erik Schouten 5, Alex Bangura 5, Jamie Jacobs 5 (65' Michael Breij 5), Jasper Ter Heide 5 (73' Jhondly van der Meer -), Robin Maulun 5, Issa Kallon 5.5, Tom Boere 5.5, Mitchell Paulissen 4.5

Man of the match: Robin Pröpper

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen