Flick kijkt uit naar burenruzie tegen 'inspiratiebron' Van Gaal

27 maart 2022, 19:02

Hansi Flick heeft zin in het oefenduel tussen Duitsland en Nederland. De bondscoach kijkt er naar uit om het met zijn ploeg tegen Louis van Gaal op te nemen. De Duitser is namelijk lovend over de oefenmeester. Hij noemt de ervaren trainer van Nederland 'een inspiratiebron'.

Duitsland won acht wedstrijden op rij onder Flick, die het stokje overnam van Joachim Löw. In de laatste veertig jaar lukte dat de nationale ploeg geen enkele keer. Daar moet wel bij gezegd worden dat het team vooralsnog niet tegen grote voetballanden speelde. Dinsdag is Nederland de eerste serieuze test voor de nieuwbakken bondscoach. Hij kijkt uit naar de burenruzie, vertelde hij op de persconferentie. Dat heeft voor een groot deel te maken met de aanwezigheid van Van Gaal.

"Hij heeft mij in mijn trainerscarrière heel veel meegegeven. Ik heb het Nederlandse voetbal altijd gewaardeerd en bewonderd. Hij is een van de grootste trainers ooit, van hem heb ik veel overgenomen", vertelt Flick lovend. Zijn ploeg gaat met veel vertrouwen richting de Johan Cruijff ArenA, aangezien eerder deze week met 2-0 werd gewonnen van Israël. Geen grote uitslag, maar de trainer probeerde veel nieuwe spelers uit.

"We zetten hoog druk, speelden erg moedig. Maar we hebben ook fouten gemaakt en voorin waren we niet zo effectief voor het doel. Dat kan en moet beter. Tegen betere ploegen kunnen we ons zulke missers niet veroorloven… We gaan alles op ons in laten werken en ons voorbereiden op de wedstrijd in Amsterdam. Hopelijk wordt dat een goed en succesvol duel", aldus Flick.

Extra trainingskamp?

De trainer werkt met de Duitse ploeg toe richting het wereldkampioenschap in Qatar. Dat toernooi staat gepland voor november, waarbij de teams weinig voorbereidingstijd hebben. Daar heeft Flick mogelijk iets voor bedacht: hij wil een trainingskamp in de zomerstop. In mei, wanneer het seizoen voorbij is, wil de trainer alle spelers een week bij elkaar hebben. "Dat is het idee dat we nu hebben, om meer trainingssessies te hebben."

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen