Fortuna stuurt vrouwenploeg met ex-bondscoach de Eredivisie in

4 maart 2022, 19:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roger Reijners wordt de eerste hoofdtrainer van het vrouwenelftal van Fortuna Sittard. De voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen komt over van VVV-Venlo en gaat tijdens seizoen 2022/23 met de Limburgers de Pure Energie Eredivisie Vrouwen in.

Reijners (58) is zeker geen onbekend gezicht in Sittard, waar hij tussen 1983 en 1991 als speler actief was. Na zijn actieve loopbaan keerde hij terug als jeugdtrainer, fungeerde hij als assistent en was hij drie seizoenen eindverantwoordelijke bij de hoofdmacht. De geboren Limburger is blij met zijn nieuwe uitdaging.

"Het is een prachtige stap bij een prachtige club", laat Reijners weten op de clubwebsite. "Ik ben er dan ook enorm trots op om vanaf het begin deel uit te kunnen maken van dit ambitieuze project. De eerste uitdaging zit nu in het vormen van een organisatie, zodat we er meteen staan bij de aftrap van ons eerste seizoen in de Eredivisie."

Tussen 2010 en 2019 maakte Reijners al furore binnen het vrouwenvoetbal. Hij was vijf jaar lang bondscoach van de Oranje Leeuwinnen en was daarmee actief op het EK van 2013 en WK van 2015. Vervolgens was hij ook werkzaam bij Myanmar en de Onder 17 van China. De afgelopen seizoenen was hij te vinden bij MVV Maastricht en VVV-Venlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen