Kan Vitesse profiteren van cruciaal competitieduel AS Roma?

17 maart 2022, 14:51

Na de 0-1 nederlaag in het eigen Gelredome, gaat Vitesse donderdagavond in Rome op jacht naar de volgende ronde in de UEFA Conference League. De ploeg van Thomas Letsch kwam in de heenwedstrijd goed voor de dag tegen AS Roma, maar genoeg voor een goed resultaat was het niet. Met Serie A-kenner Willem Haak legt FCUpdate.nl de ploeg van José Mourinho onder de loep en bespreken we de kansen in de return voor Vitesse.

In een uitverkocht Gelredome maakte Vitesse in de eerste krachtsmeting tussen beide ploegen een goede indruk. De Arnhemmers voetbalden goed mee, creëerden kansen, maar kregen de bal niet achter doelman Rui Patrício in het net. Na rust kwam AS Roma wel tot scoren, waardoor de Romeinen de belangrijke overwinning binnenhaalden. Serie A-specialist Haak was aanwezig in het stadion en zag de winnaars geen sterke indruk maken. "Ik had het gevoel dat AS Roma deze wedstrijd op halve kracht speelde, want ze richten zich veel meer op de Serie A dan op de UEFA Conference League", aldus Haak. "AS Roma won echt op z'n Italiaans. Ze kwamen goed weg, maar kregen precies waar ze voor kwamen."

Derby della Capitale

Typerend voor het duel waren de drie wissels die de Portugese trainer in de rust van het duel doorvoerde. Zo kwamen onder meer Rick Karsdorp en vleugelaanvaller Stephan el Shaarawy na de thee in de ploeg. "Dat had ook wel te maken met het feit dat AS Roma in dat weekend nog een lastige uitwedstrijd op het programma had staan bij Udinese (1-1), waar het voor niemand makkelijk is", zo weet Haak, die verwacht dat er donderdagavond ook het een en ander gewijzigd gaat worden: "Komend weekend staat de belangrijke derby tegen Lazio op het programma, dus hij Mourinho zal de wedstrijd wel met de derby in zijn achterhoofd ingaan."

De wedstrijd tegen de aartsrivaal is enorm belangrijk voor AS Roma, want afgelopen weekend is Lazio over de Giallorossi heengegaan op de ranglijst. "Dat gaat niet alleen om de eer, maar ook om een plek die recht geeft tot deelname aan de Europa League", aldus Haak, die wel vindt dat AS Roma in de Serie A op een plek staat waar ze thuishoren. "Ze hebben een prima selectie en afgelopen zomer meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd, maar Juventus, AC Milan, Internazionale en Napoli zijn echt wel van een andere orde."

AS Roma heeft geïnvesteerd

Haak, die zelf voorafgaand aan het seizoen AS Roma een zesde plek had voorspeld, vindt het jammer dat José Mourinho met zijn ploeg niet naar de top vier is toegegroeid. "Op het moment dat hij wordt aangesteld hoop je op meer. Je hoopt dat AS Roma toch weer mee gaat doen om de bovenste vier plekken, maar ondanks de investeringen doen ze het niet echt anders dan vorig jaar."

Door de prestaties van het afgelopen seizoen is AS Roma in de Conference League terechtgekomen, waar ze momenteel een van de grotere clubs zijn. Daardoor heeft Mourinho er ook geregeld voor gekozen om reserves op te stellen. Dat pakt niet altijd goed uit: zijn ploeg verloor in de groepsfase van het toernooi met 6-1 van het Noorse FK Bodø/Glimt. Mocht Vitesse vanavond uitgeschakeld worden door de Romeinen, verwacht Haak dat Mourinho het toernooi serieuzer gaat nemen: "Met het winnen van de Conference League geef je namelijk toch nog wat glans aan een seizoen."

AS Roma de grote favoriet

Om dat te bereiken moet er donderdagavond eerst worden afgerekend met Vitesse. Haak ziet AS Roma als de grote favoriet, maar heeft nog wel iets waar de Arnhemse supporters hoop uit kunnen putten: "Als er in Italië één club is die dit kan verpesten, dan is het AS Roma. Alleen denk ik niet dat Vitesse dit voor elkaar kan boksen. Ik denk dat AS Roma met 4-1 van Vitesse wint", voorspelt Haak, die Vitesse kwalitatief gewoon niet goed genoeg vindt. "Ik zou het leuk vinden als ze het zouden halen, maar ik denk dat Feyenoord en PSV echt een stuk grotere kans hadden gemaakt om door te gaan."

AS Roma gaat volgens de specialist van het Italiaanse voetbal dus naar de volgende ronde, waarna de nummer zes van de Serie A hoopt door te kunnen stomen naar de finale. "Met clubs als Olympique Marseille en Leicester City zullen ze het uiteindelijk moeten uitvechten. Dat zijn ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. AS Roma heeft met Mourinho wel iemand die dit vaker voor elkaar heeft gekregen", doelt Haak op het winnen van de Europa League met Manchester United. "Of ze echt de grote favoriet zijn weet ik niet, maar ik sluit het niet uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen