KNVB baalt van (jonge) veldbetreders bij Oranje

27 maart 2022, 13:28   Bijgewerkt: 27 maart 2022, 14:47
KNVB baalt van (jonge) veldbetreders bij Oranje

De KNVB heeft zich gestoord aan de veldbetreders zaterdagavond. Na het laatste fluitsignaal kwam er een meisje het veld op en zij vroeg om het shirt van Daley Blind. De verdediger besloot het tricot mee te geven, maar de Nederlandse voetbalbond baalt van de actie. Ook werd Virgil van Dijk tijdens een interview bijna gestoord en kwamen er enkele fans het veld op voor de foto's.

Met name de actie rond het shirt van Blind pakte verkeerd uit. Niet in de laatste plaats omdat de KNVB de gedragen shirts van het Nederlands elftal wilde veilen. Het geld van de opbrengsten zou gaan naar Unicef en naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Doordat Blind zijn shirt weggaf, kon die niet maar onder de hamer voor het goede doel. Het tweede shirt van Blind, dat er wel heenging, staat momenteel op 700 euro in de veiling. 

Maar het is niet het enige waardoor de KNVB baalt van de actie, op het oog nog zo onschuldig. "Het veld op lopen tijdens en rondom een wedstrijd kan voor vervelende en onveilige situaties zorgen", laat de KNVB zakelijk weten via een woordvoerder aan het ANP. Het is bovendien niet de eerste keer dat er (jonge) veldbetreders zijn rond wedstrijden van Oranje: tegen Montenegro kreeg de jonge daders uiteindelijk 100 euro boete. 

"Voor de spelers en stewards zijn de intenties of leeftijd van iemand die dit doet ook moeilijk in te schatten. Het lokt in elk geval altijd kopieergedrag bij anderen uit. Daarom is het internationaal verboden. De KNVB is hiervoor in het verleden bestraft door UEFA en FIFA", aldus de Nederlandse voetbalbond. 

Lees ook: Veldbetreders tijdens de WK-finale krijgen forse boetes

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen