KNVB tikt supporters op de vingers na 'anti-homo-spreekkoor'

30 maart 2022, 14:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft de Oranje-supporters op de vingers getikt na het oefenduel tussen Nederland en Duitsland. Tijdens de wedstrijd was meerdere keren het spreekkoor 'Alle Duitsers zijn homo' te horen. De voetbalbond vindt dat niet kunnen.

"Wij willen dat iedereen zich welkom voelt in het voetbal", zo laat Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal weten op de website van de voetbalbond. Het spreekkoor zorgt ervoor dat groepen zich buitengesloten kunnen voelen, iets wat de KNVB absoluut niet wil. "Uitsluiting hoort niet bij wat een voetbalfeest voor iedereen moet zijn. Het is inmiddels 2022, we moeten beter en verder zijn dan dit."

Overigens wil Van Leeuwen benadrukken dat niet iedereen zich schuldig maakte aan de spreekkoren. "De spreekkoren gisteren waren – mede omdat men hierop werd aangesproken door stewards – kortstondig en niet frequent, maar nog steeds voor sommigen kwetsend", aldus de baas van de KNVB. "Oranje en de KNVB spreken zich structureel via de OneLove-campagne uit tegen elke vorm van discriminatie en op verschillende momenten in het jaar besteden we ook specifiek aandacht aan LHBTI-acceptatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen