Liverpool stoomt door en hijgt Manchester City nu in de nek

16 maart 2022, 23:27

Aan spanning geen gebrek in de strijd om de Engelse titel. Het verschil tussen Manchester City en Liverpool is na woensdag nog maar één punt. De ploeg van trainer Jürgen Klopp deed uitstekende zaken door Arsenal met 0-2 opzij te zetten.

Het is nog niet eens zo lang geleden dat Klopp de hoop op het winnen van de Premier League leek op te geven. Een maand geleden stelde de Duitse trainer dat de titelrace gelopen was toen City een voorsprong van negen punten (en in verliespunten zelfs twaalf) had opgebouwd. Sindsdien liet City enkele steekjes vallen, waaronder afgelopen maandag tegen Crystal Palace (0-0).

Met Virgil van Dijk als basisspeler profiteerde Liverpool woensdag optimaal van het slippertje van de koploper. Diogo Jota verzorgde vlak na rust het openingsdoelpunt na een splijtende pass van Thiago, waarna Roberto Firmino er even later 2-0 van maakte. Dat deed de Braziliaanse door een lage voorzet van Andy Robertson langs Aaron Ramsdale te tikken.

Zo gaan City en Liverpool nek aan nek het laatste blok van de competitie in. Daarin zullen de titelkandidaten elkaar nog treffen. Dat gebeurt op 10 april, de tweede speelronde na de interlandbreak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen