Matthijs kraakt Fledderus: "Mannetje dat geen tegenspraak duldt"

16 maart 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paul Matthijs heeft voor de eerste keer gereageerd op het feit dat FC Groningen hem op non-actief heeft gesteld. De oud-speler van de club was jarenlang actief als jeugdtrainer, maar moet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Matthijs laat bij RTV Noord zijn kant van het verhaal horen.

Twee weken geleden werd bekend dat het contract van Matthijs niet werd verlengd. Daarop stuurde hij een mail met kritiekpunten richting collega's, die vervolgens niet meer met hem samen wilde werken. De club besloot hem daarom op non-actief te stellen. "Ik wil niet als een boeman of secreet worden afgeschilderd. Nu ontstaat de indruk dat niemand van mijn collega's met mij wil samenwerken. Nadat mijn vertrek bekend werd gemaakt heb ik ook veel berichtjes en waardering van collega's gekregen", aldus de 45-jarige oud-profvoetballer.

Matthijs is niet te spreken over technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Mark-Jan is een mannetje dat geen tegenspraak duldt en niet tegen kritiek kan. Dat heeft ook wel een beetje met zijn persoonlijkheid te maken. Hij heeft niet alleen maar problemen met mij, maar ook bij collega-directeuren staat hij er niet goed op. Mark-Jan zit hier nog wel jaren, waarop Gudde heeft gezegd dat hij daar ook met hem over in gesprek is. Maar aan de ene kant verwijt je mensen bepaald gedrag, terwijl andere mensen dat gedrag ook ventileren."

Groningen wil dit hoofdstuk op zijn beurt zo snel mogelijk afsluiten en laat via algemeen directeur Wouter Gudde van zich horen. De club sluit zich zoals verwacht niet aan bij het verhaal van Matthijs. "Als goed werkgeverschap willen we dit verder niet in de media uitvechten. We willen er niet op ingaan, maar hebben duidelijk een andere lezing. We zijn overtuigd dat we mooie stappen gaan maken met de opleiding de aankomende jaren. Wij hebben veel vertrouwen in de mensen van de jeugdopleiding."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen