Messi aangepakt: "Het is voor iedereen beter als dit stopt"

24 maart 2022, 11:02
Messi aangepakt:

Lionel Messi moet vertrekken bij Paris Saint-Germain. Dat is de duidelijke mening van Jérôme Rothen. De voormalig middenvelder van de Franse topclub ziet dat de Argentijn niet beter wordt in Parijs, terwijl de club ook niet beter van hem lijkt te worden. Een zomers vertrek zou daarom een logische keuze zijn, stelt de oud-voetballer.

Het is crisis in Parijs, waar het sterrenensemble vier van de laatste zes wedstrijden niet wist te winnen. De ploeg verloor in de Champions League met 3-1 van Real Madrid, terwijl afgelopen weekend kansloos met 3-0 werd verloren van AS Monaco, dit seizoen een subtopper in de Ligue 1. "Het liefdesverhaal heeft gefaald. Het is voor iedereen beter als dit in juni stopt", stelt Rothen bij RMC.  Messi ligt nog vast tot medio 2023 in de Franse hoofdstad, waar hij tot dusver twee keer scoorde en elf assists gaf in de competitie.

Rothen vindt dat de aanvaller nog niet zijn beste versie heeft laten zien in het Parc des Princes. "Het verbaast me. Ik vind het jammer dat de relatie tussen Messi en PSG zo is gelopen", aldus de oud-international van Frankrijk, die ziet dat er iets niet goed zit binnen de selectie. "Er zijn spelers uit Zuid-Amerika die met hun gezicht lopen te trekken en niet kunnen spelen door fysieke klachten. Maar die spelers komen wel topfit bij hun nationale ploeg aan…"

Na de uitschakeling in de Champions League, door de nederlaag tegen Real, werden Messi en Neymar uitgefloten door de supporters uit Parijs. De aanvallers moesten de ploeg naar Europees succes leiden, maar vooralsnog moet de ploeg genoegen nemen met de landstitel. Die kan het team bijna niet meer ontgaan, gezien het gat van twaalf punten met nummer twee Olympique Marseille.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen