Mooi gebaar: Van Dijk doet uit eigen knip donatie aan dove internationals

2 maart 2022, 18:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk heeft het Nederlands elftal met dove spelers een steuntje in de rug gegeven. Het Nederlands Dovenelftal is geplaatst voor deelname aan de Deaflympics in Brazilië, maar kon aanvankelijk door financiële problemen niet afreizen. Met dank aan Van Dijk is het toch mogelijk geworden.

Uit eigen portemonnee heeft de verdediger een flink geldbedrag geschonken aan de verdediger. "Ik heb dit in mijn gezin besproken en we willen graag helpen", tekent De Telegraaf op. "Daarom steunen we deze jongens, die een knappe prestatie hebben geleverd door van de 21e naar de 7e plek op de wereldranglijst te gaan. Ik heb bewondering voor de manier waarop deze jongens hun sport beoefenen."

De verdediger van Liverpool heeft niet alleen een geldbedrag gedoneerd. Zo heeft hij ook een gesigneerd shirt van de bekerfinale tussen Liverpool en Chelsea aan het elftal geschonken, dat geveild mag worden. De opbrengst gaat volledig naar zijn dove collega-internationals. Daarmee krijgen de spelers een flinke boost in de inzamelingsactie, die in totaal 90.000 euro behelst.

Het Nederlands dovenelftal zag het levenslicht in 1928, toen een selectie Nederlandse doven deelnam aan de Olympische Spelen. Tegenwoordig zijn er door heel het land clubs die speciale dovenelftallen hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen