Roger Schmidt moet noodgedwongen wisselen bij PSV

20 maart 2022, 16:01
Roger Schmidt moet noodgedwongen wisselen bij PSV

Roger Schmidt kiest voor het duel met Fortuna Sittard voor één wijziging in de basisopstelling van PSV. Die is noodgedwongen, aangezien Cody Gakpo geblesseerd is. De aanvaller kreeg een tik tijdens het Conference League-duel met FC Kopenhagen. Daardoor mag Joey Veerman in de basis beginnen.

De middenvelder, die afgelopen winter voor circa zes miljoen euro overkwam van SC Heerenveen, moest in het Europese duel op de bank starten nadat hij in het eerste onderonsje met de Deense club een matige indruk achterliet. Schmidt besloot om de Volendammer daarom op de bank te zetten, waardoor Gakpo vanuit de spitspositie naar zijn vertrouwde linkerkant kon en er een plek vrijkwam voor Eran Zahavi.

Nu neemt Veerman de plaats als hangende linksbuiten weer in en mag de Israëliër in de basis blijven staan. De Eindhovenaren weten op het moment van aftrappen of ze de eerste plaats over kunnen nemen van Ajax bij een zege. De Amsterdammers spelen momenteel tegen rivaal Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA, waarbij de bezoekers op een 1-2 voorsprong staan. Mocht dat ook de eindstand zijn, dan kan PSV de nieuwe koploper worden. Daarvoor moet dan wel gewonnen worden.

Het gat tussen PSV en Ajax was voorafgaand aan deze speelronde was het gat twee punten in het voordeel van de regerend landskampioen. Mocht Ajax verliezen en PSV winnen, dan gaat de ploeg van Roger Schmidt met een punt verschil aan de leiding.

Opstelling PSV: Drommel; Mauro Júnior, Teze, Boscagli, Max; Sangaré, Gutiérrez, Götze; Veerman, Zahavi, Doan

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen