Slot wijzigt Feyenoord op drie plekken na verloren kraker bij AZ

5 maart 2022, 20:08

Feyenoord begint zaterdagavond tegen FC Groningen met Marcus Pedersen in de basisopstelling. De Noorse rechtsback moest de laatste weken plaatsnemen op de bank ten faveure van Lutsharel Geertruida, die terugkeert naar de reservebank. Datzelfde geldt voor aanvoerder Jens Toornstra, die zijn plek rechts voorin moet afstaan aan Alireza Jahanbakhsh.

Ook Fredrik Aursnes keert terug in de basis. De Noorse middenvelder moest afgelopen week tijdens de wedstrijd tegen AZ (2-1 nederlaag) toekijken vanaf de tribune. De middenvelder was geschorst en werd vervangen door Jorrit Hendrix, die dus weer naar de bank verhuist. Verder kiest Slot voor de vertrouwde namen. Bryan Linssen krijgt na een doelpuntloze periode dus nog altijd de voorkeur boven de herstelde Cyriel Dessers.

Geen verrassingen aan de kant van FC Groningen, waar Mohamed El Hankouri een basisplaats heeft. De rechtermiddenvelder van de Groningers doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte zijn profdebuut in Rotterdam-Zuid. Tot een doorbraak kwam het niet, wat hem zaterdagavond alleen maar extra zal motiveren om te stunten in de Kuip. Michael de Leeuw was een twijfelgeval bij de uitploeg, maar is voldoende hersteld voor een basisplaats.

Feyenoord is de nummer drie van de competitie en heeft een overwinning nodig om niet af te haken in de strijd om plek twee, die momenteel wordt bezet door PSV. De nederlaag tegen AZ van afgelopen week betekende al dat de Rotterdammers de strijd om de landstitel uit het hoofd lijken te moeten zetten. FC Groningen bezet de tiende plaats in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen