Ten Hag wil 'slimmigheid' zien: "Dan heb ik er alle vertrouwen in"

15 maart 2022, 20:56

Erik ten Hag maakt zich op voor negentig zenuwslopende minuten. De trainer van Ajax moet van Benfica winnen om de volgende ronde te bereiken. In de eerste wedstrijd verspeelden de Amsterdammers twee keer een voorsprong, maar de oefenmeester wil niet alleen kijken wat er in dat duel verkeerd ging. Hij zag ook genoeg punten die hij nu weer hoopt te zien.

"Ook heel veel dingen moeten we hetzelfde doen, want wij kwamen daar twee keer op voorsprong. We hadden daarna ook de 3-1 kunnen en moeten maken, daarna hebben ook iets verkeerds gedaan: we hebben het 2-2 laten worden. Maar dat is nog steeds een goed resultaat", vertelt Ten Hag voor de wedstrijd bij Ziggo Sport. Hij heeft een duidelijke opdracht voor zijn spelers: slimmer zijn. "Dat verwacht ik van de ervaren spelers op het veld.

Ze moeten niet in de hectiek meegaan als ze de ruimtes zien. Allemaal wegrennen, dat kan op topniveau niet."

Ten Hag vindt dat zijn ploeg een grote kans heeft om door te gaan. "Wij moeten onze stijl op het veld brengen. Goed aan de bal zijn, rustig aan de bal zijn en goed herkennen wanneer we kunnen versnellen. Dan kun je goed omschakelen en toeslaan. Als wij goed zijn heb ik er alle vertrouwen in dat wij ze kunnen verslaan", aldus de oefenmeester, die de Portugese tegenstander echter niet wil onderschatten. Volgens hem komen de kwaliteiten van de ploeg het best tot hun recht in Europese duels. "Benfica is een club die goed is in de omschakeling, maar zo kunnen ze vaak niet in eigen land spelen."

Ten Hag zag afgelopen weekend zijn ploeg worstelen tegen SC Cambuur, maar Ryan Gravenberch maakte wel indruk als controlerende middenvelder. Toch kiest de trainer ervoor om Edson Alvarez als meest verdedigende middenvelder op te stellen, met Gravenberch naast hem. "We hebben keuzes. In deze opstelling zijn we het beste, zeker voor deze wedstrijd. Dit team, wat er nu staat, daar zitten automatismen in. Die zijn op elkaar ingespeeld en dat wil je continueren", aldus de oefenmeester. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen