Van der Vaart juicht aanstelling Huntelaar bij Ajax toe: "Goede zaak"

14 maart 2022, 08:47
Van der Vaart juicht aanstelling Huntelaar bij Ajax toe:

Rafael van der Vaart begrijpt goed dat Ajax ervoor heeft gekozen om Klaas-Jan Huntelaar te strikken als aanvulling in het technische beleid van de Amsterdamse topclub. De voormalig spits zal de komende maanden als assistent van Gerry Hamstra gaan fungeren, die tijdelijk de opvolger is van de vanwege grensoverschrijdend gedrag vertrokken Marc Overmars.

Ajax legde de oud-topspits vast tot de zomer van 2024. "Dit vind ik een heel goede zaak", reageert Van der Vaart bij Studio Voetbal op het nieuws over Huntelaar. "Als speler al had hij schijt aan alles, wat iemand ook van hem vond. Dat heb je toch wel nodig in deze job. Klaas is een mooie kerel en is recht door zee. Het is hem gegund. Misschien wordt hij wel heel groot in deze rol."

Lees ook: Ajax verrast en haalt Klaas-Jan Huntelaar terug

Ibrahim Afellay was verrast door de aanstelling van Huntelaar. "Het is een heel verstandige jongen die altijd heel goed wist wat hij wilde. Bovendien heeft hij jaren in grote competities gespeeld, waardoor hij ook een bepaald netwerk heeft." Toch beseft Afellay dat Huntelaar nog geen ervaring heeft met het werken in de rol die hij gaat bekleden. "Daarom vind ik het alleen maar goed dat hij nu eerst gaat meelopen."

Ajax bevestigde tijdens de aanstelling van Huntelaar dat de club komende zomer op zoek gaat naar een nieuwe directeur voetbalzaken. Onder leiding van Overmars werden de Amsterdammers weer een uitdager van de Europese top.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen