Van Nistelrooy getipt, ondanks 'kriebels': "Wellicht een valse start"

27 maart 2022, 16:39
Van Nistelrooy getipt, ondanks 'kriebels':

Ruud van Nistelrooy kan gaan 'ja' zeggen tegen de hoofdtrainerschap van PSV. Dat is de mening van Aad de Mos. Hij zou het vreemd vinden als de huidige oefenmeester van de beloftenploeg nu openstaat voor de stap, aangezien hij enkele weken geleden de boot nog afhield. De voormalig topspits liet weten dat hij nog niet uitgeleerd was en nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie wilde blijven.

"Ik kan me niet voorstellen dat je, als je eerst zegt dat je er nog niet klaar voor bent, na twee weken opeens vindt dat je er wél klaar voor bent. Dat wordt wellicht al een valse start voor hem", vertelt De Mos bij Goedemorgen Oranje. De oud-trainer zou zelf niet instappen op dit moment. "Ik zou consequent gebleven zijn en gezegd hebben dat ze voor mij dan maar een ander moesten zoeken. Daarnaast zit er een gevaar in dat PSV dit seizoen kampioen wordt. Dan begin je meteen met een erfenis."

Volgens De Mos is de kans dat de Eindhovenaren dit seizoen de schaal pakken namelijk best groot. "PSV is naar topvorm aan het toegroeien en heeft een vaste basis gevonden, dus ik denk dat die aan het langste eind gaan trekken. Daarnaast denk ik dat er wat onrust is in de kleedkamer bij Ajax. Er zijn spelers die willen vertrekken en de trainer staat elke dag in de krant met de vraag of hij wel of niet blijft", doelt hij de geruchten rondom Erik ten Hag, die steeds nadrukkelijker aan Manchester United wordt gelinkt.

Bij PSV is al lang duidelijk dat de trainer aan het einde van het seizoen vertrekt, waardoor de zoektocht naar een opvolger al weken gaande is. Het idee bij het bestuur is dat Van Nistelrooy toch de stap maakt naar het eerste elftal en daar een ervaren assistent-trainer krijgt in de persoon van Fred Rutten. Hans Kraay junior heeft met de oefenmeester gesproken en stelt dat er toch iets veranderd is in de gedachte van de talentvolle oefenmeester, die eerst dus niet openstond voor de overstap naar de hoofdmacht. "Hij zei: 'Ik kan wel nog een keer voor de veiligheid van Jong PSV kiezen, waar er geen druk op staat. Maar Marcel Brandts wil eigenlijk per se mij. Hij zit me zo achterna en er is wel wat gaan kriebelen'", besluit de analist annex verslaggever.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen