Vooral buitenlandse kandidaten in de markt voor koop Vitesse

25 maart 2022, 10:25
Vooral buitenlandse kandidaten in de markt voor koop Vitesse

Valeri Oyf hoeft over interesse in Vitesse niet te klagen. De Russische eigenaar van de club voelde zich vorige maand genoodzaakt om de club te verkopen vanwege de oorlog die zijn geboorteland is gestart in Oekraïne en heeft al veel belletjes gehad van geïnteresseerde partijen.

Dat meldt De Gelderlander. De Russische eigenaar heeft zelf geen haast met verkopen en wil de club aan de beste geïnteresseerde verkopen, zodat de juiste kandidaat de club verder kan helpen. "Het proces vraagt om tijd en zorgvuldigheid. Het is in het belang van Vitesse dat dit in alle rust en achter de schermen plaatsvindt. Het is ook te vroeg om een nadere, inhoudelijke toelichting te geven", aldus een woordvoerder.

Daar zitten echter wel belangrijke eisen aan verbonden. "De nieuwe eigenaar moet de continuïteit van de club waarborgen. En de sportieve ambities moeten overeind blijven." Vooralsnog zijn er vooral buitenlandse kopers geïnteresseerd in de aandelen van de Arnhemmers. Ook de Nederlandse vastgoedmagnaat Michael van der Kuit, die de GelreDome in zijn bezit heeft, wil een bod uitbrengen.

Oyf volgde afgelopen maand het voorbeeld van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, die vanwege de oorlog de deur van de topclub achter zich dichttrok.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen