Aluminium staat Europese heldenrol Koopmeiners in de weg

7 april 2022, 20:42

Teun Koopmeiners werd bijna de held van de avond bij Atalanta Bergamo, maar zijn inzet was net niet nauwkeurig genoeg en belandde op de paal. Daardoor moest de Italiaanse club genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij RB Leipzig, de huidige nummer vier van de Bundesliga.

Bij Atalanta begonnen Marten de Roon, Hans Hateboer en Koopmeiners allemaal in de basis. Waar eerstgenoemde normaliter als middenvelder opgesteld staat, moest hij zich nu laten zien als centrale verdediger. Na een dik kwartier zag het Nederlandse trio hun ploeggenoot Luis Muriel de openingstreffer maken na een pass van wingback Davide Zappacosta.

Negen minuten later leek André Silva namens de Duitsers met een snel antwoord te komen, maar zijn poging schampte de paal en ging er niet in. In de laatste minuut van de eerste helft raakten ook de Italianen het aluminium. Mario Pasalic zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Peter Gulacsi na een goede dribbel. De marge van één werd dus niet verdubbeld. Sterker nog, niet veel later stond de gelijkmaker op het scorebord. Waar Leipzig-spits Silva een strafschop miste, was het een paar seconden later toch nog 1-1. Zappacosta maakte een ongelukkig eigendoelpunt.

Koopmeiners kreeg daarna de kans om Atalanta weer op voorsprong te zetten, maar ook hij raakte de paal. De bal kwam terug in het veld op de rug van keeper Gulácsi, maar ook toen ging de bal er niet in. Het duel eindigde daardoor in een gelijkspel, waardoor alles aankomt op de return in Italië.