Dit kunnen Feyenoord en PSV verwachten in de kwartfinale

5 april 2022, 12:03

Feyenoord en PSV komen deze week weer in actie in de Conference League. De nummers twee en drie van Nederland hebben het al geschopt tot de kwartfinales, waardoor een mogelijke plek in de finale lonkt. FCUpdate.nl neemt in aanloop naar de dubbele ontmoeting de twee tegenstanders van beide clubs onder de loep.

Met Slavia Praag kreeg Feyenoord de tegenstander waar ze eigenlijk niet op zaten te wachten. Niet per se vanwege de exceptionele kwaliteiten van de Tsjechische club, maar vanwege het feit dat deze ontmoeting in de groepsfase ook al op het programma stond. De Rotterdammers en Slavia Praag kwamen elkaar tijdens deze Europese campagne al twee keer tegen. In De Kuip was Feyenoord met 2-1 te sterk en in Praag eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel, maar de opponent maakte wel veel indruk op de Rotterdamse formatie. 

Met het loten van Slavia Praag lijkt de ploeg van Arne Slot desondanks zeker kans te maken op een plek in de halve finales van de Conference League. Toch hebben de Tsjechen met het uitschakelen van Fenerbahce en LASK Linz laten zien over voldoende kwaliteiten te beschikken. In de laatste wedstrijd tegen de Oostenrijkse club kregen echter wel twee spelers een rode kaart. Zij zullen de wedstrijd in De Kuip moeten missen, evenals Lukás Masopust. Hij is geblesseerd geraakt tijdens de interlandperiode, waar Slavia Praag behoorlijk kwaad over is. De club vindt dat de Tsjechische voetbalbond, door Masopust ook in de tweede interland op te stellen, heeft gegokt met zijn gezondheid.

Lees ookNederlandse finale in Conference League? Databureau voorspelt 

{image[350507][right-half][]}Overklast in De Kuip

Een domper voor de Tsjechen op weg naar De Kuip in Rotterdam, waar de nummer twee van Tsjechië sowieso al slechte herrineringen aan heeft. De formatie van Jind?ich Trpisovsky werd eerder dit seizoen in de groepsfase namelijk volledig overklast in de eerste helft. Na afloop van de wedstrijd gaf de oefenmeester aan dat zijn ploeg dat zelden op die imponerende wijze had meemgemaakt. De trainer kon zijn spelers, door de fantastische sfeer in het stadion, totaal niet bereiken. Zoals Feyenoord het liefst Slavia had willen ontlopen, gold dat voor de loting andersom niet anders. Aan Feyenoord om in het thuisduel hetzelfde te brengen en dat ook vol te houden in het tweede bedrijf. In het eerste duel kwam Slavia Praag na de thee namelijk beter voor de dag, terwijl Feyenoord verder terugzakte.

Terwijl voor Feyenoord eerst een thuiswedstrijd wacht, gaat PSV op bezoek in Engeland bij Leicester City. De Britse club was één van de betere ploegen die PSV kon treffen, waardoor er een flinke uitdaging ligt voor de equipe van Roger Schmidt. In de vorige ronde schakelde Leicester City, ondanks een 2-1 nederlaag in de return, knap het Franse Stade Rennes uit. In de competitie draait het echter wat minder bij de ploeg van Brendan Rodgers. Leicester City deed de laatste jaren continu mee om de plekken die recht geven op Europees voetbal, maar dit seizoen lijkt dat er niet in te zitten.

{image[347520][left-half][]}Veel individuele klasse

The Foxes staan op een tiende plek in de Premier League, maar heeft nog wel een aantal inhaalduels tegoed. Desondanks heeft Leicester City ontzettend veel kwaliteit in de selectie. Met James Maddison, Youri Tielemans en Jamie Vardy lopen er een aantal zeer goede voetballers rond in het King Power Stadium. De vraag is dan ook of PSV, dat in de vorige ronde FC Kopenhagen uitschakelde, opgewassen is tegen de individuele klasse van deze spelers én de degelijke ploeg waarmee Leicester City voor de dag gaat komen.

Mochten PSV en Feyenoord na het tweeluik tegen deze twee clubs doorgaan, zullen beide ploegen in de halve finale niet aan elkaar worden gekoppeld. Als PSV over twee wedstrijden van Leicester City winnen, zal de ploeg van Roger Schmidt AS Roma of FK Bodø/Glimt treffen. Voor Feyenoord wacht mogelijk een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Olympique Marseille en PAOK Saloniki.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen