Heerenveen-fans laten afgehakte hertenkop achter bij Cambuur

28 april 2022, 21:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een groep supporters van sc Heerenveen heeft zich donderdag van zijn slechtste kant laten zien. De fans brachten een bezoek aan het Cambuurstadion om er met een spandoek ('Cambuur dood') op de foto te gaan en een afgehakte hertenkop achter te laten. Heerenveen veroordeelt de actie en distantieert zich van het wangedrag van wat de Friese club 'zogenaamde supporters' noemt.

De Friese derby tussen Heerenveen en Cambuur staat zondag op het programma en dat was voor een groep van circa twintig Heerenveen-supporters aanleiding om de boel extra op scherp te zetten. Op foto's die op social media circuleren, is te zien dat de groep bivakmutsen draagt en recht voor de ingang van het Cambuurstadion met het spandoek poseert. Een van de supporters heeft een touwtje vast met daaraan een afgehakte hertenkop, vermoedelijk een verwijzing naar het hert dat is verwerkt in het Cambuur-logo.

Heerenveen laat in een statement weten 'boos en teleurgesteld te zijn' door de actie van de supporters. 'SC Heerenveen verafschuwt dit volkomen idiote gedrag en distantieert zich dan ook van deze absurde actie. De beelden zullen worden opgevraagd en de club zal er alles aan doen om de daders van deze actie te achterhalen om gepaste maatregelen te kunnen nemen.'

Cambuur heeft nog niet gereageerd op het vooral. De Friese burenruzie wordt zondag vanaf 12.15 uur gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen