KKD: Emmen knoeit, maar is wel de grote winnaar, Ihattaren terug

1 april 2022, 21:54   Bijgewerkt: 1 april 2022, 21:59
KKD: Emmen knoeit, maar is wel de grote winnaar, Ihattaren terug

FC Emmen heeft vrijdagavond voor het eerst in zes wedstrijden tijd weer eens punten verspeeld. Het speelde met 1-1 gelijk tegen De Graafschap, maar toch zal het niet al te rouwig zijn om dit resultaat. Het zag naaste concurrenten FC Volendam en Excelsior namelijk verliezen, waardoor zij toch de grote winnaar werden. Bij Jong Ajax keerde Mohamed Ihattaren terug op de Nederlandse velden.

In de strijd op de promotieplekken is het nog altijd bloedstollend spannend in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap strijdt met NAC nog om überhaupt deel te mogen nemen aan de play-offs, terwijl FC Emmen directe promotie wil afdwingen. Het kwam door een goal van Joey Konings op achterstand, maar Rui Mendes trok de stand net voor rust gelijk.

FC Volendam lijkt de belangrijkste uitdager in de strijd om het kampioenschap, maar het verslikte zich in TOP Oss, dat met 1-2 won door een vroege goal van Joshua Sanches en een late treffer van Dean Guezen. Volendam staat door de nederlaag, met een wedstrijd minder, nu op zeven punten van koploper Emmen. Ook nummer drie Excelsior kon niet profiteren van het puntenverlies van Emmen, want het werd met 3-0 afgedroogd door Almere City, dat nu vijf wedstrijden op rij heeft gewonnen onder Alex Pastoor.

Hoewel Emmen dus redelijke zaken deed, was de echte winnaar misschien wel FC Eindhoven. De ploeg won met 0-1 van FC Dordrecht, maar belangrijker nog, het doet nu echt serieus mee om directe promotie. Eindhoven staat nu met een wedstrijd meer drie punten achter op FC Volendam, dat met de tweede plek een directe promotieplaats in bezit heeft. Daarachter deden ook Roda JC (2-1 zege op Jong Utrecht) en ADO Den Haag (0-5 zege op VVV-Venlo) goede zaken.

Hoewel Jong Ajax niet helemaal tevreden zal zijn met het 0-0 gelijke spel tegen concurrent NAC, was er wel een hoogtepuntje voor de beloften van Ajax. Ihattaren viel namelijk na een uur spelen in en maakte dus zijn rentree op de Nederlandse velden. Hij kon zich nog niet heel erg laten gelden, maar toont wel aan op de weg terug te zijn.

Overige uitslagen:

Telstar – FC Den Bosch 1-2

Jong AZ- Jong PSV 2-0

Helmond Sport – MVV 1-2

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen