Klopp ergert zich aan Kieft: "Echt niet oké, dan snap je het niet"

13 april 2022, 10:13

Jürgen Klopp presteert als hoofdcoach de laatste jaren uitstekend met Liverpool. De eer die hem toekomt, wil hij altijd graag delen met de rest van de staf van de club. In een interview met Voetbal International heeft hij dan ook zijn ergernis uitgesproken over columnist Wim Kieft, die zich eerder kritisch uitliet over de rol van Liverpool-assistent Pepijn Lijnders.

Voor De Telegraaf schreef Kieft namelijk een column waarin hij aangaf het stuitend te vinden hoe Lijnders het steeds over 'Jürgen en ik' had. 'Een opzichtige poging om de eer op zichzelf te betrekken of op z'n minst een deel van de eer van de prestaties van Liverpool op te eisen. Wie ook als assistent van Klopp werkzaam is; het succes van Liverpool is het succes van Klopp.'

Deze column is uiteindelijk ook onder de ogen van Klopp zelf terechtgekomen en bij VI laat hij weten zich daar flink over te hebben verbaasd. "Toen ik dat las, dacht ik: waar heeft hij het over? Ik vond het echt niet oké. Normaal gesproken kan het met niets schelen wat er over ons wordt geschreven, maar hier wilde ik het toch even over hebben, zodat ik het kan uitleggen."

Lees ook: Klopp looft concurrent Guardiola en hekelt 'bizarre' Haaland-soap

"Hij was complimenteus naar mij alsof het alleen mijn succes was. Dan snap je niet hoe wij werken, want het is namelijk wel degelijk 'wij'.'' Klopp is dan ook zeer te spreken over de samenwerking met de Nederlander. "De beslissingen die ik neem zijn gebaseerd op alle informatie die ik van hen krijg, maar daarbovenop is Pep ook nog eens heel invloedrijk omdat hij zó enthousiast is over de manier waarop we spelen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen