KNVB-voorzitter duidelijk over Koeman en 'zieke' Van Gaal

6 april 2022, 20:54

Ronald Koeman is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De bondscoach neemt vanaf begin 2023 het stokje over van Louis van Gaal. KNVB-directeur Marianne van Leeuwen is blij dat de trainer aan zijn tweede termijn gaat beginnen bij het vlaggenschip.

"Koeman is de kandidaat nummer één. We zijn blij dat we nu rust hebben naar het WK in Qatar toe, nu met bondscoach Van Gaal en daarna met Ronald Koeman", vertelt de directeur aan de NOS. Koeman was eerder al eindverantwoordelijke bij Oranje, maar destijds besloot hij te vertrekken voor een avontuur bij FC Barcelona. Dat is inmiddels geen issue meer. "Ik kan me voorstellen dat sommige mensen denken: we zijn toen in de steek gelaten. Maar dat is niet onze versie van de geschiedenis. Hij had altijd gezegd: als ik naar FC Barcelona kan gaan, dan wil ik weg kunnen."

Destijds kon Koeman naar Camp Nou vertrekken door een speciale clausule in het contract. Bij de nieuwe verbintenis is zo'n afspraak er niet. Van Leeuwen stelt dat er 'echt commitment' is tussen de bond en de trainer. Wie de staf gaan complementeren is nog niet duidelijk. Daar moet nog over gepraat worden. Van Leeuwen wil daar verder nog niets over loslaten.

Louis van Gaal

Afgelopen weekend werd bekend dat Louis van Gaal aan een agressieve vorm van prostaatkanker lijdt, maar dat hij wil mee wil naar het wereldkampioenschap in Qatar. Van Leeuwen gaat er dan ook niet vanuit dat Koeman eerder moet beginnen aan zijn tweede termijn als bondscoach. "Van Gaal is al lang ziek en we zien allemaal hoe hij functioneert. Er is geen twijfel dat hij dat blijft doen. We gaan niet anticiperen. Ons enige scenario is dat Van Gaal het WK afmaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen