'Koeman wordt voor langere tijd bondscoach Oranje: EK én WK'

6 april 2022, 07:52   Bijgewerkt: 6 april 2022, 08:14

Ronald Koeman gaat Louis van Gaal na het komende WK opvolgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Verschillende media melden inmiddels dat zijn aanstelling definitief is. Maarten Wijffels kwam namens het Algemeen Dagblad met nog wat extra details over zijn tweede termijn bij Oranje.

Zo zal het gaan om een aanstelling voor 3,5 jaar. Dat betekent dat hij, als Nederland zich plaatst, in principe op twee eindtoernooien bondscoach zal zijn. Sowieso op het EK van 2024 in Duitsland, maar ook op het WK van 2026 in Mexico, Canada en de Verenigde Staten. Voor beide toernooien zal hij zich met Oranje uiteraard eerst moeten zien te plaatsen. 

Hoewel de aanstelling van Koeman dus rond zou zijn, volgen de verdere details later. Zo is nog niet bekend - ook intern niet - wie zijn assistenten zullen worden. Ook zijn officiële presentatie zal nog op zich laten wachten. Koeman zal op de achtergrond blijven tot en met het WK van dit najaar, waarna hij het stokje dus officieel overneemt van Van Gaal.

Koeman stapte tijdens zijn eerste termijn bij Oranje vroegtijdig uit, omdat hij zijn droomtransfer naar FC Barcelona kan maken. Terugkijkend zei hij later dat hij het jammer vond nooit een eindtoernooi mee te hebben gemaakt. Daar zal in de komende jaren dus verandering in komen.

Lees ook: Telegraaf: Koeman volgt Van Gaal na WK definitief op bij Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen