Problemen voor Bayern; verkeerde wissel kan nederlaag opleveren

3 april 2022, 10:46   Bijgewerkt: 3 april 2022, 13:58

Het is zeer de vraag of Bayern München drie punten bij mag schrijven na de 1-4 overwinning op bezoek bij Freiburg. De koploper speelde door een administratieve fout namelijk twintig seconden met twaalf man. Daar kan tegenstander Freiburg van gaan profiteren.

Bayern kende dus weinig problemen in het Europa-Park Stadion, maar snijdt zichzelf waarschijnlijk in de vingers. In de 86e minuut wilde trainer Julian Nagelsmann bij een 1-3 voorsprong twee keer wisselen en dat ging fout. Niklas Süle kwam als invaller binnen de lijnen, maar de gewisselde Corentin Tolisso bleef staan. Hij kwam daarna zelfs nog in balbezit.

Volgens het Duitse medium BILD kunnen die twintig seconden behoorlijk duur zijn voor Bayern. Omdat Tolisso als tweede speler de bal aanraakte, zou de uitslag kunnen worden omgezet in een reglementaire 2-0 overwinning voor Freiburg. Dan moet de club echter wel officieel beroep aantekenen. Als Freiburg dit laat varen, zal de DFB hetzelfde doen.

Het zou echter zomaar kunnen dat Freiburg wel besluit om voor de 2-0 zege te gaan. De ploeg van doelman Mark Flekken doet namelijk nog volop mee in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Een 'gratis' overwinning zou daarbij zeker van pas kunnen komen. Bayern heeft de punten hard nodig om Borussia Dortmund achter zich te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen