Ten Hag kan komst Frenkie vergeten: "Barça verkoopt hem niet"

28 april 2022, 19:22

Erik ten Hag kan de komst van Frenkie de Jong (24) vermoedelijk voorlopig vergeten bij Manchester United. De middenvelder van FC Barcelona werd de laatste week veelvuldig gelinkt aan de Engelse topclub, mede gezien het perspectief dat de Nederlander heeft in Camp Nou. Volgens zijn oude coach Ronald Koeman gaat de Catalaanse grootmacht aan een transfer echter niet aan meewerken.

"Barça wil Frenkie niet verkopen", weet de voormalig insider van FC Barcelona tegenover Marca. "Frenkie is een geweldige speler, een geweldige middenvelder", vindt de Nederlandse coach, met wie de oud-Ajacied een goede relatie had bij eerst Oranje en later FC Barcelona. Toch ziet ook Koeman dat de laatste weken de vorm van Frenkie beduidend minder goed is dan in eerdere periodes. 

"Hij heeft een aantal wedstrijden gespeeld waarin hij niet op zijn niveau geeft gespeeld", erkent Koeman over zijn oude pupil. Als bondscoach komt hij De Jong bovendien weer snel tegen en in die hoedanigheid spreekt Koeman veel vertrouwen uit over Frenkie. "Ik twijfel niet aan hem, voor mij is hij een vaste waarde bij Nederland. Ik hoop dat hij snel terugkomt op zijn oude niveau."

Lees ook: Koeman hoopt op steun voor Xavi: "Meer dan ik ontvangen heb"

Koeman looft Pedri

Verder kwam ook de ontwikkeling van Pedri ter sprake. De middenvelder debuteerde onder Koeman, die al snel zag hoe groot het talent was bij Pedri. "Ik had het vertrouwen in hem, want hij had duidelijk genoeg kwaliteit. Het maakt me dan niet uit of je 16 of 37 jaar oud bent. Als ik denk dat je de kwaliteiten hebt, geef ik je de kans", aldus de lovende Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen